BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.411,88
HABER /  GÜNCEL

Polis ve asker arasında aşk krizi

Savcının kızıyla ilişki yaşayan er Emniyet ile Genelkurmay'ı karşı karşıya getirdi.

Abone ol

İstanbul Başakşehir'de PKK operasyonu kapsamında izindeki bir erin polis tarafından gözaltına alınmasına Genelkurmay Başkanlığı tepki gösterdi. Emniyet'le TSK arasındaki gerilimin altından 'aşk olayı' çıktı.

Sabah'tan Veli Sarıboğa imzalı habere göre İstanbul Başakşehir'de hakim ve savcıların lojmanlarının bulunduğu sitede tabanca ile yakalanan ve izinli asker olduğu belirtilen Emrah Toprak'ın polis tarafından sorgulanıp adliyeye sevk edilmesi TSK ile emniyet arasında krize neden oldu. Bakırköy Adliyesi'nde görevli bir savcının kızı olan avukat Elif Haydaroğlu ile ilişkisi olan Osman Sümer, sevgilisinin kendisinden ayrılmak istediğini öğrenmesi üzerine çok sinirlendi.

AYRILMAK İSTEYEN SEVGİLİYE SİLAHLA GÖZDAĞI
Bunun üzerine Sümer, Balıkesir'de askerlik yapan ve 1-28 Şubat tarihleri arasında hava değişimi izni alarak İstanbul'a gelen Emrah Toprak'a, sevgilisinin evinin önünde havaya iki el ateş ederek korkutması karşılığında 3 bin lira teklif etti. Toprak da bunu kabul etti. Cuma günü saat 08.30'da evin önüne gittiğinde site içinde tabancasıyla yakalanan Toprak ile birlikte Sümer'in de aralarında bulunduğu 5 arkadaşı gözaltına alındı.

EMNİYET'E ELEŞTİRİ
Toprak'ın dışındaki Sümer ile 4 kişi emniyette susma hakkını kullandı. Gözaltına alınanlardan ikisinin PKK üyesi oldukları iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 6 kişi dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. PKK örgütü adına suikast yapacakları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden Sümer adliyede kendilerini görüntüleyen gazetecilere "Bu terör olayı değil aşk olayı" diye bağırdı. Toprak, Sümer ile Abit Sümer Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, diğer 3 kişi serbest kaldı.

ZANLININ AMCASININ OĞLU MOLOTOF SORUŞTURMASINDAN ARANIYOR
Tutuklananlardan Abit Sümer'in bu olayla ilişiği olmadığı, PKK soruşturmasında molotof kokteyli atmaktan arandığı ve Osman Sümer'in amcasının oğlu olduğu öğrenildi. Bu arada asker olan bir kişinin emniyet tarafından gözaltına alınıp sorgulanmasına Genelkurmay Başkanlığı'ndan tepki geldi. Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, ilk başta gazetelerde olayı gerçekleştirenlerin asker olduğu yönündeki haberler üzerine olayı soruşturdukları belirtildi. Polisin kendilerine yakalanan kişilerin asker olmadığını bildirdiklerini, ancak daha sonra Toprak'ın Balıkesir'de askerlik hizmetini yaptığının tespit edildiği belirtildi. Toprak'ın 36 saat boyunca emniyette tutulmasının yasalara aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada, kanuna göre bu kişinin askeri makamlara teslim edilmesi gerektiği kaydedildi.