BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.443,58
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu villa Kılıçdaroğlu un mu?

Kılıçdaroğlu daha koltuğa kurulmadan şok bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. İzmir'deki hisseleri başını ağrıtacak.

Abone ol

"Ben villalarda oturmayacağım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hisseleri, denize sıfır ve önemli bir tatil beldesi olan Ürkmez'in en güzel koyunda bulunuyor.

Seferihisar Ürkmez'deki İpekkum Yapı Kooperatifi'ndeki hisseleri, birinci derecede arkeolojik sit bölgesinde ve ruhsatsız olduğu ileri sürüldü.


Kılıçdaroğlu'na şok suçlama İzmir'in yerel sitelerinden www.yerelgundem.com adlı sitede yer aldı. Sözü fazla uzatmıyor ve sitede yer alan habere dokunmadan aynen veriyoruz:

Kılıçdaroğlu'nun hisselerinin bulunduğu İpekkum Tatil Köyü ve Yapı Kooperatifi, tarihi arkeolojik bölgede yer aldığı için, birinci derece sit alanı ilan edilmiş.

Bu da demek oluyorki, arkeolojik sit alanı ilan edilen bölgeye koca koca evler, villar, yazlıklar yapamıyorsunuz.

İlla ki yapacağım derseniz, ruhsat alamıyorsunuz. Yani kaçak yapının içinde oturmak zorunda kalıyorsunuz. Bu konunun muhatabı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu için, aşağıdaki soruların cevaplarını vermesi gerekiyor.

Sorumlu gazetecilik etiği gereğince Sayın Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesi durumunda açıklamalarını aynı yerde yayınlayacağımızı taahhüt ederiz.

1.Kemal Kılıçdaroğlu İpekkum Yapı Kooperatifi'ne hangi tarihte üye oldu?

2.Sayın Kılıçdaroğlu, bu kooperatifte hisse diye bahsedilen kaç tane villaya sahip?

3.Sayın Kılıçdaroğlu İpekkum Yapı Kooperatifi'nin denize nazır yaptığı villaların bulunduğu arsaların birinci derecede arkeolojik sit alanı olduğunu bilmiyor muydu?

4.Buranın arkeolojik sit alanı olduğunu biliyorsa ne zaman öğrendi? Bilmiyorsa sahip olduğu vilların oturma ruhsatlarının olmamasından da mı şüphelenmedi?

5.Eğer bu kooperatifin arsaların birinci derecede arkeolojik sit alanı olduğunu öğrenmişse, neden etik olmayan şekilde mülk edinmeye devam etti?

6.2009 yılında İpekkum Konut Yapı Kooperatifi’ne tahsis edilen 163 bin 500 TL değerindeki arsa kaç dönümdü?

7.Tahsis ettiğinizi belirttiğiniz arsayı kimden, kaç yılında, ne kadar bedelle satın aldınız? (Bu arsayı hazineden edinmiş olma ihtimaliniz var mı?)

8.İpekkum Yapı Kooperatifi'ndeki hisselerinizin bugünkü maddi değeri ne kadardır? (Açıkladığınız mal beyanındaki bütüm kalemlere eşit midir?)

9.Büyük ihtimalle yarın CHP Genel Başkanı olacaksınız, Ürkmez'deki arkeolojik sit alanlarının tekrar düzenlenmesi için her hangi bir girişimde bulunacak mısınız?

İPEKKUM TATİL KÖYÜ VE YAPI KOOPERATİFİNİN BULUNDUĞU
SİT ALANI İLAN EDİLEN LEBEDOS BÖLGESİNİN ÖNEMİ


Eski adıyla Lebedos olarak bilinen Ürkmez Beldesi, birisi Seferihisar - Kuşadası otoyolunun 25. km'sinde 5 km'lik bir alana yerleşmiş tarihin belli bir dönemine imza atmıştır.

12 İon şehrinden biri olan Lebedos, Karakoç kaplıcalarından çıkan çamur ve 108 Co'deki sıcak su ile termal bir şehirdir. Termal bir şehir olması nedeni ile o dönemdeki elit kesimin yaşadığı ve 12 İon şehrinin tek kumarhane şehri olarak bilinmektedir.

Ege bölgesinde meydana gelen depremler sonunda yok olan şehir, Orta Asya'dan göç eden Karacaoğulları'nın yerleşim bölgesi olmuştur. Karacaoğulları uzun süre Yunanlılar ile mücadele etmişler ve İzmir'in kurtuluşu ile Yunanlılardan korkmadıklarını ürkmediklerini ispatlamışlardır.

Yunanlıları denize döktükten sonra da yaşamış oldukları bölgeye “Ürkmez” ismini vermişlerdir.