BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

Bu tehdidi iade ediyoruz

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partilerinin susturulmaya çalışıldığını ileri sürerek, silahların susmasının tek başına bir çözüm olmadığını, ...

Abone ol

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partilerinin susturulmaya çalışıldığını ileri sürerek, silahların susmasının tek başına bir çözüm olmadığını, sözün sustuğu yerde neyin konuştuğunu çok iyi bildiklerini söyledi.
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, bayramlaşma ziyareti için geldiği Siirt’te süreç ile ilgili açıklamada bulundu. Hükümetin birinci öncelik olarak diyalog kanallarını açık tutması gerektiğini belirten Kışanak, "Hükümet diyalog kanallarını mümkün olduğunca sınırlayan, daraltan ve mümkün olduğunca işlemez hale getiren bir yaklaşım içinde. Bu yetmemiş gibi BDP ile diyaloğu keseriz tehdidinde bulunuyor. Bu tehdidi iade ediyoruz. Kesmek istiyorsanız kesebilirsiniz, bahane ederek kaçak güreşerek bu süreci idare edemezsiniz. Adalet Bakanı ile iyi geçinmeye çalışın yoksa ipleri koparız diye tehdit edemezsiniz. Çözüm yönteminiz bu mu? BDP susarsa çözümün bütün imkanları ortadan kalkar, bunu anlamanız gerekir. Bu sürecin temel karakteri demokratik siyasetin önünü açmaktır. Demokratik sistemin önünü tıkamaya çalışıp, binlerce siyasetçiyi cezaevlerinde tıkayıp ve buna rağmen tehdit etmeyi sürdürürseniz bunu asla kabul etmeyiz. Sözün sustuğu yerde neyin konuştuğunu çok iyi biliyoruz. Sayın Başbakan’a açıkça çağrıda bulunuyorum; neyi tercih yapıyorsa çıkıp tercihini halka anlatmalıdır. Diyalogdan müzakereden mi yanasın yoksa iplerin koptuğu bir süreçten mi yanasın? Silahların susması tek başına bir çözüm değil. Hiç kimsenin ölmemesi elbette çok önemlidir, ama bizim hakiki bir barışa ihtiyacımız var. Çözüm imkanlarını çürütmek kalıcı barışın önündeki en büyük engeldir" şeklinde konuştu.
(İHA)