BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu skeç Erdoğan'ı çok kızdırdı!

'Yemeğe gitmem, karnım tok' diyen Müjdat Gezen bile çağrıldı ama o çağrılmadı. Sebebi ise işte bu skeç;

Abone ol

Hükümetin Habur görüntüleri sonrası bir süre askıya aldığı Demokratik Açılım adımları hızlanıyor. Bu defa açılım gazeteciler, sanatçılar ve sporculara anlatılarak yeniden sürece ivme kazandırılmaya çalışılıyor.

Ancak sanatçıların çağrıldığı toplantıya tek bir isim özellikle çağrılmadı: Levent Kırca!

AZİZ, AKAN VE GEZEN DAVETE KATILMIYOR

Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin tanınmış ses sanatçılarıyla bir araya gelen Başbakan Erdoğan, önümüzdeki günlerde sanat camiasının önde gelen isimleriyle bir araya gelecek. 20 Mart tarihindeki bu buluşmaya Rutkay Aziz, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Müjdat Gezen’in davet edildiği öğrenildi.

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanala'daki "Görüş Farkı" programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, davet gönderilen isimler arasında Rutkay Aziz, Tarık Akan ve Müjdat Gezen’in davete katılamayacakları yönünde geri dönüş aldıklarını kaydetti.

LEVENT KIRCA'YI ARAMADIM

Hüseyin Çelik, gazetecilerin ‘Levent Kırca’yı çağırdınız mı’ sorusu üzerine; ‘Levent Kırca’yı aramadım. Kırca’yı sizin kontenjandan arayacağım’ cevabı dikkat çekiciydi.

Bugüne kadar hükümete yönelik en sert eleştirileri yapan hatta Başbakan’ın medya eleştirisini ‘Bu sözler altbeyin faşizmidir’ sözleriyle eleştiren, ardından ‘Açılım toplantısına davet edilseydim katılmazdım, benim karnım tok’ sözlerini sarf eden Müjdat Gezen’in aranıp Levent Kırca’nın aranmaması çarpıcı bir noktaydı.

KIRCA'YI NEDEN ARAMADI?

Peki, ama Başbakan Kırca’ya neden kızdı? Bu noktada ön plana çıkan iddia Levent Kırca’nın skeçleri olduğu öne sürülüyor. Özellikle Başbakan’ın medyada yer alan haberlere yönelik Kırca’nın hazırladığı Başbakan’ın sevdiği haber bülteni skeci etkili oldu. Skeçte türbanlı bir spiker Başbakan Erdoğan’ın sevdiği haberleri okuyordu.

Başbakan’ın Kırca’yı çizmesinin bir diğer gerekçesi ise Ana Haber programlarında ağırladığı muhalif isimlerle Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çeken Uğur Dündar’ın programına katılan Levent Kırca’nın burada da hükümete yönelik eleştirilere bulunması gösteriliyor.

İŞTE ERDOĞAN'I VE İSLAMİ KESİMİ ÇIKARAN O SKEÇ!