BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.400,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Artvinin kurtuluşu kutlandı

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, valilik önünde yapılan törenlerle kutlandı.

Abone ol

Valilik önünde yapılan törene Artvin valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Erdem katılırken halkın, kurtuluş gününü kutladı.

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken bu tür kutlama günlerinin, insanlar arasında dostluk, birlik ve kardeşlik gibi değerleri ön plana çıkarıldığını kaydetti.
Başkan Özgün konuşmasını şöyle sürdürdü ” Artvin’de doğmanın, Artvinli olmanın her zaman bir ayrıcalık olduğunu düşünürüz. Bu olgunun gerçekçi bir olduğunu bugüne kadar hep kanıtlamışızdır. Çağdaş Türkiye’nin gelişiminde önemli taşları olan Artvin'liler, geçmişten gelen birikimleri ile insan sevgisiyle Atatürk ilkelerine olan bağlılığı ile genç Türkiye Cumhuriyetini gelecek kuşaklara taşımışlardır.

Türk geçmişinde bağnazlığı ve kardeş kavgasını tanımayan Artvin'linin olağanüstü birlikteliği bu çağdaş Atatürkçü yolda Türkiye’nin gelişimine damgasını vurmuştur, vurmaya devam edecektir. Artvin'li Atatürkçü ve Cumhuriyetçi ruhu ile ilimizin kurtuluşunun 89. yılını kutlarken bu topraklar için hayatlarını veren şehitlerimizi dün olduğu gibi bugünde bu günde şükranla, rahmetle anmaktayız. Nice 7 Mart kutlamalarını birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geçmesi dileğiyle yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türk milleti” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan Jandarma üsteğmen Bülent Erap Demirhap'de Artvin’in kurtarılışında verilen tarihi mücadeleyi anlattı.
Törene havanın yağışlı olmasından dolayı fazla ilgi olmadığı gözlendi.