BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Bu illerde yaşayanlara sağanak uyarısı

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. Özellikle bu illerde yaşayanlar dikkat!

Abone ol

Yeni hafta ile birlikte etkisini gösteren yağışlar yurdu ne zaman terk edecek? İşte Meteorolojiden hava durumu tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Osmaniye, Hatay, Adana'nın doğu kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 8 ila 14 derece olmak üzere doğu bölgelerde azalacağı, batıda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Hatay, Adana'nın doğu kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Muğla, Aydın ve Denizli çevreleri ile ilk saatlerde Manisa'nın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle ve akşam saatlerinde Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay ile Adana'nın doğu kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmnin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Bitlis, Hakkari ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgede yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ilk saatlerde güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ekran-resmi-2013-04-09,-08.47.31.png

ekran-resmi-2013-04-09,-08.47.52.png

ekran-resmi-2013-04-09,-08.48.20.png

ekran-resmi-2013-04-09,-08.48.24.png