BIST 9.891
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,71
HABER /  GÜNCEL

Bu biletlere felaket vurdu!

Büyük ikramiye onlar için kelimenin tam anlamı felaket getirdi. İşte parasıyla mutlu olamayanların hikayesi;

Abone ol Türkiye’de en çok ikramiye kazandıran biletlerin satıldığı Nimet Abla’da çalışan Bilal Yıldız, 1996 yılında piyangodan kazandığı yüklü miktardaki ikramiyeyi 1 ay içinde harcadı. Kazandığı ikramiyeyle 3 lüks ev satın alınabileceğini söyleyen Yıldız, “Hazıra dağ dayanmıyor” dedi.

Büyük ikramiye talihlisi Bilal Yıldız, “Büyük ikramiye kazananlar zengin oldum havasına girmesin. Sade yaşamı tercih etsin. Aksi halde, eski günlerinizi özler duruma gelirsiniz” dedi. Edirne’de 11 yıl önce Milli Piyango’dan büyük ikramiyeyi kazanan Ayhan Yalçınkaya, huzurunun bozulduğunu, kötü günler geçirdiğini ve Milli Piyango bileti aldığı için pişman olduğunu söyledi. Yalçınkaya, “Eskiden daha güzel bir hayatım vardı. Dostlarımı kaybettim. Devlet memurluğuna devam etseydim param olmayacaktı ama huzurum olacaktı. Devlet memurluğuna geri dönmek istiyorum” diye konuştu.

KOCASINI BOŞADI

Yeşim Akyol’a 2003’te 2 trilyon TL çıktı. Kavga etmeye başladığı 8 yıllık eşiyle boşandı. Kocası “Para çıkınca beni boşadı” diyerek eşini suçladı. Salih Bahtiyar da, 1985 ve 1997’de 2 büyük ikramiye kazandı. Bahtiyar, “Mafya beni bulacak” diye bunalıma girip, eve kapandı. Salih Gümüşçay, 1989’da 5 milyar TL kazandı. Bir yıl sonra öldü. Tek başına yaşarken ölümünün ardından yüzlerce akrabası ortaya çıktı.

DNA testi için mezarı açıldı. Necmi Yıldırım’ın hikayesi ise çok acı. 2004’te 10 trilyon TL’nin dörtte birini kazanan Yıldırım, ikramiye yüzünden kavga çıkaran oğlu tarafından boğazından bıçakla kesilerek yaralandı.

SOĞUKTAN DONARAK ÖLDÜ

Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde 40 yıl önce Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıkan Mehmet Sarıoğlu, yaşadığı baraka tipi evde donarak öldü. Ali Atıcı ise, çay ocağı işletirken 2004’te Sayısal Loto’dan 543 milyar TL kazandı. Parayı aldıktan sonra memleketi Erzincan’a yerleşen Atıcı, boşandığı eşi ve çocuklarını İsviçre’ye gönderdi ve ikinci evliliğini yaptı. Ancak ondan da ayrılmaya karar veren Atıcı, “Zengin oldum, ama hayatım da alt üst oldu” dedi.