BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL

Bu balık Ferrari'den daha pahalı

Dünyanın en büyük ve en çok çeşit deniz ürünü satılan pazarı Tsukiji’de yılın ilk artırmasında rekor fiyata ulaşıldı.

Abone ol

Japonya’nın başkenti Tokyo’daki balık pazarı Tsukiji’de düzenlenen açık artırmada 222 kilo ağırlığındaki mavi kanat orkinos (ton balığı) 155,4 milyon yene (1,77 milyon dolar) satıldı. Bu fiyat geçtiğimiz yıl satılan en pahalı balığın tam 3 katı.

Tsukiji balık pazarı yetkilileri, 222 kilo ağırlığındaki mavi kanat orkinosun Japonya’nın kuzeyindeki Oma şehri açıklarında yakalandığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl pazarda açık artırmada satılan en pahalı balık ise 56,49 milyon yene (640 bin dolar) satılmıştı. 

orkinos.jpg

Dev ton balığını ise ülkede popüler Sushi-Zanmai mağaza zincirinin sahibi Kiyoshi Kimura aldı. Kimura, geçen yıl da rekor fiyata satılan balığı alan kişi olmuştu. Basına konuşan Kimura, “Ben geçen yıl da olduğu gibi, müşterilerimin beklentilerini karşılamak için bu yıl da Japonya’nın en iyi ton balığını almak istedim.” dedi.

Balığın kilosu yaklaşık 700 bin yene (8 bin dolar) satılırken, bundan yapılacak suşinin ise dilimi yaklaşık 30 bin yene (340 dolar) mal olacak. Ancak yerel medya, Kiyoshi Kimura’nın balığın porsiyonunun daha makul fiyattan, 398 yenden (5 dolar) satacağını yazdı.

ton-baliği.jpg

Mavi kanat orkinoslar, genellikle Tsukiji’da satılan en pahalı balık oluyor. Dünyanın en büyük ve en çok çeşit deniz ürünü satılan pazarı Tsukiji, Tokyo’nun turist çeken yerlerinden biri olarak da biliniyor.