BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.442,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan Almanya'ya tarihi hatırlatma

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da 1915 olaylarına ilişkin kabul edilen sözde soykırım tasarına sert tepki gösterdi. Bozdağ, Almanya'ya arşivleri hatırlattı, Türkiye'nin bu kararı ve bu kararı alanları unutmayacağını söyledi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da kabul edilen sözde Ermeni soykırım tasarısına tepki gösterdi, alınan kararın açık ve tartışmasız bir iftira olduğunu söyledi. Bozdağ, arşivleri hatırlattı ve Almanya'nın kendi vahşetini bu şekilde unutturamayacağını ifade etti.

Bekir Bozdağ, kabul edilen tasarıyla ilgili twitter'dan açıklama yaptı. Almanya Parlemantosu'nda kabul edilen sözde soykırım tasarısının açık ve tartışmasız iftira olduğunu söyleyen Bozdağ, hiçbir iftira veya iddianın parlamento kararıyla veya kanunla hakikate çevrilemeyeceğini ifade etti. İşte Bozdağ'ın açıklamaları:

"Türk milletinin ve Türkiye'nin tarihinde,aziz milletimizin ve devletimizin başını öne eğdirecek utanç sahneleri/sayfaları yoktur. Arşivler, tarihi kayıtlar/veriler, milletimizin, ciddimizin ve mirasçısı olmaktan iftihar duyduğumuz devletlerimizin,adaletine tanıktır.

Türk devletleri ve Türk milleti,tarih sahnesinde daima hakkaniyeti, adaleti, merhameti, mazluma yardımı ve zalime karşı duruşuyla anılmıştır. Aksini iddia edenler,ya bizi ve tarihimizi bilmiyorlar yada Türk milletine,Türkiye'ye ve ecdadımıza düşmandırlar.

Geçmişinde tarihin en büyük soykırımı, insanları diri diri fırınlarda yakma vahşeti bulunan Almanya'nın bu kararı, onların ayıplarını örtmez.

Almanya Parlamentosunun aldığı iftira kararını şiddetle kınıyorum. Bu karar, Türkiye açısından yok hükmündedir. Türkiye, bu kararı ve bu kararı alanları unutmayacaktır.

Türkiye, hak bildiği doğru yolda kararlılıkla yürümeye, hakkı ve hakikati her yerde dillendirmeye devam edecektir."