BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Boston bomba zanlısının eşinin evi arandı

Amerikan Federal Araştırma Bürosu FBI, Boston Maratonu bomba zanlısı kardeşlerden öldürülen Tamerlan Tsarnaev'in eşinin yaşadığı evden çantalar dolusu delil topladı.

Abone ol

Boston Maratonu'ndaki bombalı saldırının zanlısı kardeşlerden, öldürülen Tamerlan Tsarnaev'in eşinin yaşadığı evden Federal Araştırma Bürosu FBI çantalar dolusu delil topladı.

New York Times gazetesi, yetkililerin, eşinin ölümünden bu yana Rhode Island'da ebeveyniyle kalan 24 yaşındaki Katherine Russell'dan DNA örneği aldığını bildirdi.

Amerikan medyasında, saldırıda kullanılan düdüklü tencere bombalarından birinde kadın DNA'sını rastlandığına dair haberler çıkmıştı.

15 Nisan'da yapılan bombalı saldırıda üç kişi ölmüş, 260 kişi yaralanmıştı.

Ünlü ölüm cezası avukatlarından Judy Clarke'ın, Tamerlan'ın kardeşi olan ve yaralı olarak ele geçirilen ikinci zanlı Cahar Tsarnaev'in savunma ekibine katıldığı bildirildi.

Polis yetkilileri, Tamerlan'ın eşi ve küçük kızı ile Massachusetts'de yaşadığı evde bomba malzemelerine rastladıklarını açıkladı.

18 Nisan'da polisin açtığı ateş sonucu ölen zanlı Tamerlan Tsarnaev'in ölüm nedeninin resmen açıklanması için cesedin ailesine teslim edilmesi gerekiyor.

Tsarnaev kardeşlerin Dağıstan'daki ebeveyni, Tamerlan'ın cesedini teslim alma ve yaralı oğullarını ziyaret etmek için Rusya'dan ABD'ye gitme planlarından vazgeçtiklerini açıklamıştı.

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin terör olaylarında iki ülke arasında işbirliği yapılması konusunda dün bir görüşme yaptı.