BIST 10.197
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.394,14
HABER /  DÜNYA

BİBER GAZLI İRANLI GASPÇI MAHKEMEDE YALVARDI

Adana’da, alışveriş merkezinden çıkan bir kadının yüzüne biber gazı sıkarak çantasını gasp eden İranlı zanlı, mahkemede pişman olduğunu söyl...

Abone ol

Adana’da, alışveriş merkezinden çıkan bir kadının yüzüne biber gazı sıkarak çantasını gasp eden İranlı zanlı, mahkemede pişman olduğunu söyleyerek, mağdura yalvardı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan Kuvayi Milliye Parkı’nda, 12 Ocak’ta meydana geldi. İddiaya göre, İranlı 2 şahıs, alışveriş merkezinden çıkan bir kadının yüzüne biber gazı sıkarak çantasını gasp etti. Sanıklar polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi. Biri tutuklu, diğeri tutuksuz İranlıların, Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. İranlı gasp sanıkları P.İ.K. hakim karşısına çıkarken, tutuksuz yargılanan Ş.S.T. (26) ise duruşmaya gelmedi. P.İ.K., arkadaşıyla kadından sigara istediklerini, kadının ise kendilerine küfrettiğini iddia ederek, "Çok sarhoştuk. Sigara da vermeyince kızdan gıcık aldım. Arkadaşımdan aldığım biber gazını sıktım. Çantasını da alıp, nehre attım. Amacım gasp değildi" dedi.
Pişman olduğunu söyleyen İranlı gaspçı, "Özür diliyorum. İlk suçum. Beni affet. Zararını gidereceğim" diyerek, genç kadına yalvardı.
Medine B. ise, sanığın yalan söylediğini savunarak, bu yüzden şikayetinden vazgeçmediğini belirtti. Medine B., "Benden sigara istedikleri yalan. Direkt biber gazını sıkıp, çantama ve elime vurup, cep telefonumu aldı. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum. Doğruyu söyleseydi belki affedebilirdim" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan diğer sanık hakkında da yakalama emri çıkarttı. Duruşma, eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
İki İranlı, 15’er yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
(İHA)