BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
HABER /  GÜNCEL

Bolu Dağı geçit vermiyor

Bolu Dağı'nın, TEM ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı ve sis ulaşımı etkiliyor.

Abone ol Karayolları ekiplerinin yaptığı kar temizleme ve tuzlama çalışması sonucu ulaşım zincirsiz sağlanırken, sis ve kar yağışı nedeniyle araçlar yavaş ilerlemek zorunda kalıyor.

Bolu’da öğle saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Bolu Dağı’nın, TEM ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışının başlaması ile birlikte Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmasına başladı. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu ulaşım zincirsiz sağlanırken, sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Kar yağışı ve sis nedeniyle araçlar yavaş ilerlemek zorunda kalırken, yol kenarlarında bulunan sis lambaları yakıldı. Güzergahlarda bulunan trafik ekipleri ise kar yağışının yoğun olduğu bölgelere Karayolları ekiplerini yönlendiriyor.

METEOROLOJİ UYARDI: DON VE BUZLANMAYA DİKKAT

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, bugün yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olmaya devam ediyor. Akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın iç bölgelerde etkisini kaybetmesi ve havanın açmasıyla birlikte, bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yarın Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) ile sabah ilk saatlerde Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin), Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sivas ve Tokat çevrelerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, bu gece ve yarın sabah saatlerinde doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu kesimlerde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Sivas ve Tokat çevrelerinde görülecek kar yağışının neden olabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyardı.