BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.403,18
HABER /  SPOR

Denizli bir isim daha verdi

Kampını değerlendiren Denizli, Kocaelispor'da geçtiğimiz günlerde serbest kalan oyuncuyla ilgili konuştu.

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 10 Ocak'ta başlayan ve bugün yapılacak 2 antrenmanın ardından sona erecek olan Antalya kampının bir değerlendirmesini yaptı. Devre arası tatilini değerlendirmek için yaklaşık 9 gündür Antalya'da bulunan Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Denizli, istediklerini gerçekleştirdikleri bir kamp dönemi olduğunu dile getirdi.

Mustafa Denizli şöyle konuştu:

"Uzun süreli bir kamp dönemi olmadı ama burada kaldığımız sürede bizim için yeterlidir. Kafamızdaki düşüncelerin birçoğunu gerçekleştirdik. 2 hazırlık maçı planlamıştık ama bir tanesini oynayabildik. İyi bir hazıklık maçı oldu. Her saatimizi iyi geçirmeye çalıştık. Bazı futbolcularımızın burada olmaması, bazılarının ise yüzde yüz olarak antrenmana çıkamaması, kampımızın negatif yönleri olarak değerlendirilebilir. Oyunumuzu geliştirmek için ise iyi bir dönem oldu."

Denizli, Beşiktaş'a geldiği günden bu yana takımının kendi sistemine uyum sağlama sürecini atlatıp atlatamadığı ile ilgili bir soru üzerine, "Bireysel anlamda belli bir uyumsuzluğun olduğunu söyleyemeyiz. Bu süreç zamanla gelişecek bir durumdur ve bu dönemi yavaş yavaş geçiyoruz. İkinci yarıya daha olumlu şekilde gireceğimizi söyleyebilirim" yanıtını verdi.

Tecrübeli teknik adam, yeni transfer Yusuf Şimşek'in takıma uyum sorunu yaşamadığını ise şu cümlelerle açıkladı:

"Eğer bir oyuncu, takım içindeki pozisyonunu biliyorsa uyum sorunu yaşamaz. Yusuf ne yapacağını bilen bir futbolcu. Takımdaki arkadaşları da Yusuf'un neler yapacağının farkındalar. Bu faktörler Yusuf'un yeni takımına çok çabuk uyum sağlamasına sebep oldu."

Öte yandan Denizli, Beşiktaş'ın devre arasında 2. transferi olan Erkan Zengin'in genç ve gelecek vaad eden bir oyuncu olduğunu dile getirerek, "Erkan Zengin, Beşiktaş'ın ileriye dönük transferlerinden biridir. Türkiye ve İsveç genç milli takımlarında forma giydi. A Milli takıma da çağırılmıştı ancak, sakatlığı sebebiyle gidemedi. Bize faydalı olacağına inandığımız bir oyuncudur" diye konuştu.

Mustafa Denizli, yapmayı düşündükleri yabancı transfer konusuyla ilgili olarak ise, Beşiktaş'ın şartları doğrultusunda hareket edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Beşiktaş'ın şu anda içinde bulunduğu şartlar belli. Kadromuzda 8 yabancı oyuncu var ve yabancı kontenjanı bizim için bir kusur olarak duruyor. Takımdan gitmesi gündemde olan oyuncular, hem kendileri hem de Beşiktaş açısından olumlu bir ortam oluşursa gideceklerdir. Kadromdaki her futbolcu bizim oyuncumuzdur ve çalışarak takımda forma bulabilirler. Onların gitmesi veya kalması yine kendi gösterecekleri performansa bağlıdır. Ayrıca şunu da söyleyebilirim, yabancı transfer yapmazsak bizim için sorun olmaz. Ancak yaparsak da iyi olur."

Denizli ayrıca, Kocaelispor forması giyen ancak, geçtiğimiz günlerde serbest kalan genç oyuncu Semavi Özgür'ün beğendiği bir futbolcu olduğunu ve İstanbul'a geldikleri zaman bu oyuncuyla ilgili son kararı vereceklerini sözlerine ekledi.

Tecrübeli teknik adam son olarak, Beşiktaş'ın oyun sistemi olarak gol yemekten korkmadığını, önemli olanın gol atmak olduğunu söyledi. Denizli ayrıca, kendisinin göreve başladığı andan itibaren ve bugünden sonra da mantalitelerinin bu yönde olacağını ifade etti.