BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Karayalçını kızdıran söylenti

Ankara'da dilden dile kulaktan kulağa bir söylenti yayılıyor. Dedikodular Karayalçın'a kadar uzandı.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, CHP eski genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta boyunca gezdiği yerlerde ve yaptığı görüşmelerde bazı çevrelerin kendilerinin yönetime gelmeleri halinde Ankara'nın değişik yerlerindeki camileri kapatacaklarına dair dedikodular yaydıklarını öğrendiğini söyledi.

Seçim çalışmasının bu tür konularla yönlendirilmesinin çok büyük bir yanlışlık ve haksızlık olduğunu ifade eden Karayalçın, "Bu söylentilerin tümü kuşkusuz gerçek dışıdır" dedi.

Büyükşehir Belediyesinde "Başkanlar Kurulu" adıyla tüm metropol belediye başkanlarının katılacağı bir platform oluşturulacağını belirten Karayalçın, bu platformda kentin yönetimine ilişkin konuların tartışılarak karara bağlanacağını söyledi.

Belediye Başkanları arasında tartışmalara, kırgınlıklara, küskünlüklere son verileceğini dile getiren Karayalçın, "Hemşehrilerimiz tartışmaları duymak istemiyorlar, bu kentin yönetiminde mutabakatın sağlanmasını ve öne çıkarılmasını istiyorlar" dedi.

Başkanlar Kurulu'nun sekretaryasını ana kent belediyesinin üstleneceğini ifade eden Karayalçın, gündemin de metropol belediye başkanlarının önereceği konulardan oluşacağını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uygulayacağı proje kararlarının, o projeden etkilenecek Ankaralıların temsilcileriyle belediye çalışanlarının birlikte oluşturulacakları "Proje Karar Kurulları"nda alınacağını söyleyen Karayalçın, "Proje karar kurullarını hem demokrasinin güçlendirilmesi hem de proje harcamalarında, kaynak kullanımında etkenliğin sağlanması için son derece önemli bir araç olarak görüyoruz. Daha önce bunu denemiştik, başarılı sonuçlarını izlemiştik, görmüştük, şimdi bunu daha da yaygınlaştırmak kararlıl ığındayız" diye konuştu.