BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Şeyh Kakayı parayla dize getirdi

Futbol dünyası Kaka'ya yapılan transfer teklifini konuşuyor. Miktar sürekli artıyor, Kaka'nın ve Milan'ın başı dönüyor.

Abone ol İngiltere'nin Manchester City takımını satın alan Abu Dhabi United Group'un sahibi Şeyh Mansoor Bin Zayed gözünü iyice karattı.

Şeyh Sulaiman Al-Fahim'in sahibi olduğu City'nin Kaka için toplam ödeyeceği miktar şimdilik 243 milyon euroya çıktı.

Arap Abu Dabi Şirketler Grubu'nun satın aldığı City'nin Milan ve Kaka için önerdiği rakam Kaka'ya pes dedirtti.


The Sun Gazetesi'nin "Kaka'ya 243 milyon Euro" başlığı ile verdiği haberde, Manchester City, Milanlı oyuncunun bonservisi için İtalyan takımına 108 milyon Euro bonservis ücreti, 108 milyon Euro 5 yıl için Kaka'ya verilecek maaş, 27 milyon Euro da diğer bütün masraflar için ödeyecek.

Milan anket düzenliyor

Eğer bu transfer gerçekleşirse Kaka yılda 21.6 milyon Euro maaş alacak. Sambacının haftalığı, vergiler çıkartıldıktan sonra, 255 bin Euro gibi rekor bir sayıya ulaşacak. Ayrıca İngiliz ekibi, arabuluculara ve menajerlere 27 milyon Euro gibi bir para ödeyecek. Milanlı yöneticiler dünya futbolunun çehresini değiştirecek bir teklif aldıklarını doğruladı. Bununla kalmayan İtalyan ekibinin idarecileri resmi internet sitelerinde Kaka'yı gönderip göndermemekle ilgili bir anket de başlattı. Milan'ın birkaç gün içinde Manchester City'nin bu dudak uçuklatan teklifine cevap vereceği belirtildi.

Sambacının aklı karıştı

Kaka'ya yakın kaynaklar, Brezilyalı yıldızın sadece para ile ikna edilemeyeceğini söyledi. Buna rağmen Manchester Cityli yetkililer Kaka'nın babası Bosco Leite ile Milano'da görüşecekleri belirtildi. Öte yandan Milan Asbaşkanı Adriano Galliani, Manchester City'den alacakları para ile yeniden bir takım kurabileceklerini söyledi. Galliani, "Oyuncumuzun da geleceğini düşünmek zorundayız. Yılda 20 milyon artı primleri karşılayamayız" dedi. Kaka'nın gitmek gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade edilerek, "Ben Milan'da futbolu bırakmayı değil, yaşlanmayı düşünüyorum" dediği ancak son teklifin ardından, "Kader de ne varsa o olur" dediği İtalyan basını tarafından yazıldı