BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Duanın Sırları

Dua etmenin adabı ve kabulünün sırları

Abone ol

Dua, insanın yaradılış sebebidir, insan dua etmek için yaratılmıştır. Kul, kendi acizliğini, güçsüzlüğünü ve fakirliğini dua ile ilan eder ve Allah’a yönelir.

Peygamber Efendimizin bütün dualarında esas nokta Allah’a yönelme ve teveccüh olduğunu görmekteyiz. Kuranda dua ile başlayıp dua ile bitiyor. İnsan ancak dua ile bir değer bir kıymet ifade edebiliyor. Dua ile insan her zorluğu aşabiliyor, her sıkıntıyı giderebiliyor. Onunla kendini güvende hissedebiliyor. ...

Duanın, fizik ve metafizik boyutlarıyla ele alındığı Ahmet Altun imzalı “Duanın Sırları” adlı kitapta, dua, vahiy, bilim, akıl, kalp ve ruh boyutlarıyla inceleniyor.

Kuran'ı- Kerim ve sahih hadislerin esas alındığı kitapta, sahabe ve tabiinlerin uygulamalarına yer veriliyor, Ehli sünnet alimlerinin yorumlarından istifade ediliyor ve ayrıca bilimsel araştırma sonuçlarına da değiniliyor. Kitapta duanın mahiyeti üzerinde duruluyor; dua nedir, ne kadar önemlidir, nasıl kabul olur, neden her dua kabul olmaz gibi sorulara cevap aranıyor ve duanın maddi, manevi ve dini hayat için ifade ettikleri üzerinde duruluyor.

Ayrıca Kur'an'daki dua ayetleri ve peygamber dualarının ışığında duanın adabı öğretilmeye ve kabul sırları keşfedilmeye çalışılıyor.

Kitapla ilgili detaylar