BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Beşir Atalay'ın BDP endişesi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, BDP'nin son günlerde yaptığı açıklamaları endişeyle karşıladıklarını söyledi.

Abone ol

BDP’nin Lice’deki ve çözüm sürecinde sözlerini yerine getirmeyerek bazı illerde eylem yapmalarını endişeyle karşıladıklarını açıklayan Atalay, bunlara karşı dikkatli olduklarını ifade etti.

‘Güç Birliği’ toplantısı için Kırıkkale’ye gelen Atalay, AK Parti il binasında basının sorularını cevapladı. Beşir Atalay, Lice'de yaşananların üzücü olduğunu ifade ederek, "Böyle bir olay bizi üzdü. Buradaki vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Olayın esas aydınlanması için oraya inceleme ekibi gönderdik. Mülkiye müfettişleri gitti. Olayın incelenmesini istiyoruz. Bir yanlış yapan varsa gerekli işlem yapılır. Bunun yanında, Bingöl’de bir uzman çavuşumuz kaçırıldı. Bunları çözüm sürecine yönelik çok ciddi riskler olarak görüyoruz.” dedi.

Yaklaşık 6 aydır terör olaylarının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Atalay, "Biz adım adım yapmamız gerekenleri yapıyoruz. BDP ile görüşmelerimiz devam ediyor. Fakat çözüm sürecini yürütenlerin dikkatli olması gerekir. Biz hükümet olarak samimiyiz.” diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN YARIN MECLİS'TE
Geçen çarşamba günü, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde, Akil İnsanlar Heyeti'yle toplantı yapan, iki gün boyunca nerede bulunduğu konusunda açıklama yapılmayan ve İzmir’in Urla ilçesine gittiği ortaya çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Meclis Başkanlığı seçimleri için geleceğini açıklayan Atalay, şimdi ise çözüm süreci ile ülkeyi 50 yıl ileriye götürdüklerini söyledi.

YAHUDİ DİASPORASI
Türkiye’de yaşanan iç karışıklıklar ile ilgili açıklama yapan Atalay, dış güçlerin ve Yahudi diasporasının bu karışıklıkları tetiklediğini ve bu konuda etkin bir şekilde çalıştığını, Gezi olaylarında dünya basınının bunu iyi yönlendirdiğini bildirdi. Büyük Türkiye’nin önüne geçmek isteyenlerin başarılı olamayacağını belirten Atalay, milletin artık eski millet olmadığını ve her şeyden haberi olduğunu kaydetti.