BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Beşir Atalay'dan karakol açıklaması

Beşir Atalay, "Bu karakolların hiçbirisi yeni değil, çözüm süreciyle ilgisi yok" dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "BDP ile diyaloğumuz sürüyor. BDP'nin mitinglerini yapıcı görmüyoruz. Adalet Bakanımız bugün görüştü kaygılarımızı dile getirdi. Bu konuda hassasiyet göstereceklerini bekliyoruz. Yeni karakollar yapılıyor deniliyor. Bu karakolların hiçbirisi yeni değil. Çözüm süreci ile ilgisi yok. BDP yetkililerinin daha sorumlu olması gerekiyor. Çözüm süreci ile ilgili kararlığımız ortada" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Lice'de yaşananların üzücü olduğunu ifade ederek, "Böyle bir olay bizi üzdü. Medeni Yıldırım'a Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayın esas aydınlanması için oraya inceleme ekibi gönderdik. Mülkiye Müfettişleri gitti. Olayın incelenmesini istiyoruz. Jandarmanın tutumu nedir bir yanlışlık var mıdır? Bunu tespit edeceğiz. Bir yanlış yapan varsa gerekli işlem yapılır. Barış ve Demokrasi Partisi'nin bazı seslendirmeleri söz konusu. Bazı beyanatlarını da bugün duyduk. Çözüm sürecinin birinci aşamasının tamamlandığını, hükümetin yapması gerekenleri yapmıyor gibi söylemler. Yeni karakollar yapılıyor deniliyor. Bu karakolların hiç birisi yeni değil. Çözüm süreci ile ilgisi yok. BDP yetkililerinin daha sorumlu olması gerekiyor. Çözüm süreci ile ilgili kararlığımız ortada"şeklinde konuştu.

"BDP'NİN MİTİNGLERİNİ YAPICI GÖRMÜYORUZ"

Yaklaşık 6 aydır terör olaylarının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Atalay, "Biz adım adım yapmamız gerekenleri yapıyoruz. BDP önemli bir siyasi tarafdır. BDP'yi biraz da onure ettik sürecin içine dahil etmekle. BDP de önemli bir rol üstlenmiştir. İnsanları provoke eden davranışlardan kaçması gerekir. BDP ile diyaloğumuz sürüyor. BDP'nin mitinglerini yapıcı görmüyoruz. Adalet Bakanımız bugün görüştü kaygılarımızı dile getirdi. Bu konuda hassasiyet göstereceklerini bekliyoruz. Siyasi atraksiyon olarak görüyorum. Bir ileri adım sürekli her gün bir yerlerde süreç ile ilgili hükümet gerekenleri yapmıyor şeklinde beyanatlarını duyuyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu söyleyen Atalay, "Herkes huzurla bu ülkede yaşamak istiyor. Kürt kökenli vatandaşlarımız da bölünmek istemiyor. Çözüm sürecine destek doğuda yüzde 82'lerde" dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Haber Türk televizyonunda yaptığı konuşmasının sonunda sağ duyu çağrısı yaparak, "Çözüm süreci, başarıya ulaşırsa, sanki bazı kesimlerin elinde kullanacağı malzeme kalmayacak. Bu süreç iyi yürümesin diye düşünenler var" dedi.