BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Beşiktaş adıyla dolandırıcılık

Genç futbolcuları 'seçmelere' diye İstanbul'a getirdiler, kumpir yedirip geri götürdüler.

Abone ol

Beşiktaş'ın altyapı seçmelerine katılma ümidiyle İstanbul'a gelen genç futbolcular, hayal kırıklığına uğradı.

İnönü Stadı'nı gezmeyi, Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda karşılaşacağı Siroki Brijeg maçını seyretmeyi, hatta ünlü futbolcularla tanışıp imza almayı bekleyen gençler, stadın içine bile giremedi. Stadı sadece karşıdan merak dolu gözlerle seyreden futbolcular, Ortaköy meydanında kumpir yedirilip İzmir'e geri götürüldü. Gençlerin, Beşiktaş'ın altyapısında top koşturma hayali de böylece suya gömüldü.

Beşiktaş Spor Kulübü'ne bağlı Beşiktaş İzmir Spor Okulu, bünyesindeki genç futbolcular ve velilerine İstanbul gezisi düzenledi. Gezinin amacı Beşiktaş'ın altyapısı için sporcu seçmelerine katılmak, aynı zamanda İnönü Stadı'nı gezmek, Beşiktaş Müzesi'ni görmek, Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda karşılaşacağı Siroki Brijeg maçını seyretmek, hattâ ünlü futbolcularla tanışıp imza almaktı. Yaklaşık 50 sporcu, bir aydır bu gezinin hayalini kuruyordu. Bir ay önceden yapılan organizasyon için kişi başına 100 YTL toplandı. 60 YTL tutarındaki ağustos ayı kulüp taksitini vermeyenlerin ise geziye götürülmeyeceği açıklandı. Seyahat için önce 20 Ağustos tarihi kararlaştırıldı. Ancak Siroki Brijeg maçı düşünülerek bir hafta ertelendi. Sonunda o büyük gün gelip çatmıştı. 27 Ağustos saat 22.00'de yaklaşık 60 veli ve futbolcu, İzmir Atatürk Lisesi önünden otobüslere binerek İstanbul'a hareket etti. Kafile, İstanbul'a varınca doğrudan Beşiktaş'taki Spor Okulları Müdürlüğü'ne gitti. İzmirli gençler, İstanbul spor okullarındaki gençlerle yarımşar saatten iki devre çift kale maç yaptı. Ardından gençler, Ortaköy'e götürüldü. Burada birer kumpir ve döner yenildi. İnönü Stadı'nı sadece karşıdan görebilen genç futbolculara, gezi öncesi planlanan programın iptal olduğu söylendi. Üstelik dönüş yolculuğunda yine Susurluk'ta verilen molada, "Paramız kalmadı, herkes kendi cebinden yesin." denildi. Büyük bir hayal kırıklığıyla İzmir'e dönen gençler, şimdi Beşiktaş İzmir Spor Okulları yöneticilerine sitem ediyor. Hayalleriyle oynandığını düşünen futbolcuların çoğu, kulübü bırakma kararı aldı.

Beşiktaş İzmir Spor Okulu sorumlusu Oğuz Erol ise hiçbir oyuncuya futbolcularla tanışma ve maça götürme sözü vermediklerini savundu. Erol, "Ortaköy'de gençler disiplinsiz davranınca İzmir'e erken dönme kararı aldık." dedi. Beşiktaş Spor Okullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz da gezinin iyi niyetle ama plansız yapıldığını söyledi. Genç sporculara gezi öncesi verilen sözlerden haberi olmadığını vurgulayan Sarsmaz, "Çok evvelden haberimiz olsa ona göre hazırlık yapardık." diye konuştu." (Zaman)