BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan: Suç duyurusuna polis engeli

Gezi eylemleri sırasında başından biber gazı kapsülüyle yaralanan ve 153 gündür yoğun bakımda uyuyan Berkin Elvan için yapılacak suç duyurusuyla ilgili basın açıklaması polis engeliyle karşılaştı.

Abone ol

Gezi eylemleri sırasında başından biber gazı kapsülüyle yaralanan ve 153 gündür yoğun bakımda uyuyan Berkin Elvan için yapılacak suç duyurusuyla ilgili basın açıklaması polis engeliyle karşılaştı.

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Çağlayan Adliyesi’ne gelenler adliye önündeki geniş meydanın farklı girişlerinde TOMA’dan sıkılan su ile dağıtıldı, farklı noktalardan gelen eylemcilerin adliye önüne gelmesi engellendi.

Suç duyurusu için yapılacak basın açıklaması öncesi ve sonrasında da polis 19 kişiyi gözaltına aldı.

Suç duyurusu için basın açıklamasını ise 16 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan yaptı. Elvan, “Biz Berkin’in ailesi olarak hem vur emri verenlerin hem de ateş edenlerin tespit edilerek yargılanmasını bekliyoruz” dedi.

Sami Elvan ayrıca “polisin bu şekilde saldırısına imkan veren, suçluları açığa çıkarmayan Emniyet Müdürü, Vali, İçişleri Bakanı ve Başbakan’ın da sorumlu olduğunu “söyledi.

Avukat Evrim Deniz Karatana ise sorumluların bulunması için yaptıkları tüm başvuruların yanıtsız kaldığını vurguladı.

Taksim Dayanışması adına konuşan Tayfun Kahraman “kaybettiğimiz 7 canımız için ve şu an hastanede yatmakta olan Berkin için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi ve sorumluların yargılanması yönündeki talebi yineledi.

Polisin Çağlayan Adliyesi’ne girişleri engellemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulamadı.

CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Melda Onur’un gözaltına alınanların bırakılması yönündeki girişimleri sonuçsuz kaldı. Polis açıklamanın bitmesinden sonra dağılan gruplara da TOMA ile su sıktı ve gözaltılarla ilgili sonucu bekleyenleri adliye meydanında çay bahçesinde abluka altına aldı.

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtiliyor.