BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Bekir Bozdağ’dan HSYK’ya çağrı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhuriyet Savcı Zekeriya Öz tweetler atıyor. Öznesini belirtmeden Türkiye Cumhuriyeti başbakanına hakaretler, ...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhuriyet Savcı Zekeriya Öz tweetler atıyor. Öznesini belirtmeden Türkiye Cumhuriyeti başbakanına hakaretler, tehditler savuruyor” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukuk ve Değişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bozdağ, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün sosyal medya üzerinden atmış olduğu mesajlara değinen Bozdağ, sert dille eleştirerek, şunları söyledi:
“Bolu’da Cumhuriyet Savcı Zekeriya Öz tweetler atıyor. Öznesini belirtmeden Türkiye Cumhuriyeti başbakanına hakaretler, tehditler savuruyor. Bütün Türkiye’deki yargı görevi yapana hukuk devletine inanan herkese soruyorum. Bir Cumhuriyet Savcısı ülkesinin başbakanını adını zikretmeden başbakanına iftira eder, onu ölümle ima yolu tehdit ederse siz bunun Cumhuriyet Savcısı olduğuna hukuk devletine inandığına inanır mısınız? Dünyanın hangi hukuk devletinde Cumhuriyet Savcıları tweetler vasıtasıyla cumhurbaşkanlarını, başbakanlarını, siyasileri, vatandaşlarını tehdit ediyor. Var mı böyle bir örnek? Yok. Ama maalesef böyle bir tehdidi yapma cüretini kendinde bulabiliyor. HSYK’nın görevini layıkıyla yapmamasıyla lazım. Eğer bir hakim ve savcı hukukun dışına çıktı ve ayaklar altına aldı o zaman HSYK bu yargının takdir hakkıdır, yargısal faaliyettir denetim dışı bırakma yerine hukuk çiğneme yetkisini kimden alıyorsun diye hesabını sorsa bunların hiç birisi olmaz. Yargıçlar anayasa değildir. Kanun hiç değildir. Anayasa ve kanuna uyan ve bunları en doğru uygulamaya çalışan kişilerdir.”

“HSYK’YI BEN BURADAN BAŞKANI OLARAK BİR KEZ DAHA GÖREVE DAVET EDİYORUM”
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün tarafsız ve bağımsızlığını yitirdiği için HSYK’yı göreve çağıran Bozdağ, şunları söyledi:
“Birileri kalkıp diyebilir mi? Zekeriya Öz bu ülkede tarafsız ve bağımsız Cumhuriyet Savcısıdır. Diyemez. Onun için HSYK’yı ben buradan Başkanı olarak bir kez daha göreve davet ediyorum. Bağımsızlığını, tarafsızlığını yitirmiş birine karşı hukukun gerekleri neyse uygulayın. Tarafsız ve bağımsızlığını yitirmiş hakim ve savcılardan kurtulmak için mücadele verme zamanıdır.”
(İHA)