BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bedeli ne olursa olsun yapacak

Demokratik açılım ve seçim tartışmalarıyla ilgili Erdoğan bu kez net konuştu. İşte Erdoğan'ın gözünü kararttığı o sözler;

Abone ol

Başbakan Erdoğan Polis Akademisi'ndeki iftar yemeği sonrasında demokratik açılımla ilgili açıklamalarda bulunurken muhalefete tarihi çağrıda bulundu.

Başbakan Recep Erdoğan, 'demokratik açılım' çalışmalarının bedeli ne olursa olsun devam edeceğini belirterek, "Şehidimin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmem." dedi.

Başbakan Erdoğan, Özel Hareket Daire Başkanlığı'nda iftar programına katıldı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, milletin temsilcisini 'TBMM' olduğuna işaret ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir terör örgütünü muhatap almasının asla asla söz konusu olamayacağını" söyledi. Kimsenin kendilerini böyle bir yere oturtmaya kalkmamasını isteyen Erdoğan, "Bizim muhatabımız 72 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bunun dışında bir muhatap kabul etmedik, etmeyiz." dedi.

SİYASİ RANT TARTIŞMALARI

Başbakan Erdoğan, bu sorunu milletin arzuları, beklentileri ve istekleri doğrultusunda çözmek istediklerini belirterek, "Bu süreçte rol kapmaya, kendisine siyasi rant elde etmeye, kendi varlığını tescil ettirmeye yönelik girişimler istismardan öteye geçemeyecektir." diye konuştu.

Erdoğan, kendilerinin yola çıkarken "Anneliğin ideolojisi yoktur" dediklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Anneliğin sağcılığı, solculuğu yoktur. Bizim bu süreçte annelerin gözyaşını dindirmekten başka bir gayemiz yok ve olmadı. Özel Harekât polislerimizin yol arkadaşlarını, gönüldaşlarını hemen yanı başlarında şehit verdiklerini biliyoruz. Bu psikolojiyi sizler çok iyi biliyor, çok iyi tanıyorsunuz. Aziz şehitlerimizin ailelerinin hissettiği acıya en yakından sizler şahit oluyorsunuz. Bu acının dindirilmesi, bu gözyaşının dindirilmesi siyaset malzemesi yapılabilir mi? Akan kanın durdurulması siyasi istismar aracı yapılabilir mi? Ay yıldızlı tabutlarımız üzerinden siyaset üretilebilir mi?"

ERDOĞAN'DAN ANLAMLI
SÖZLER

[PAGE]

"ŞEHİDİMİN KANINI DEĞİŞMEM"

Erdoğan, daha önce de söylediğini belirterek, "Şehidimin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmem." dedi.

"Bu işin bedeli ne olursa olsun biz bu yola çıktık ve bu yola böyle devam edeceğiz." diyen Erdoğan, "Biz bu süreci siyasi mülahazalarla, hesaplarla değil, büyük insanı ve vicdani sorumluk duygusu ile yürütüyoruz. Sorunun devamını arzulayanlar, çözümün karşısında duranlar, süreci baltalamaya çalışanlar yaşanan acının sorumluluğuna ortak olmaktan kurtulamazlar. Döktükleri timsah gözyaşları milletimizin gözyaşlarını dindirmez. Attıkları hamaset nutukları milletimizin yüreğinde acıyı soğutmaz." diye konuştu.

"Son derece halis ve samimi bir niyetle yola çıktıklarını" anlatan Erdoğan, hiç kimseyi incitmeden ve mağdur etmeden kardeşlik iklimini yeniden ülkemizde inşa ekmek için yola çıktıklarını kaydetti.

Kendilerinden öncekilerin yaptıkları gibi "durumu idare edebilir, öteleyebilir, görmezden gelebilir ve idareyi maslahat ile günlerini geçirebileceklerine" işaret eden Erdoğan, bunun sorunun daha büyümesi, karmaşık bir hal alması, grifit bir yapıya kavuşması, çözüm umutların azalmasını sağladığını vurguladı.

'Demokratik açılım' çalışmalarında kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, "Bedeli ne olursa olsun. Biz bu yolda attığımız adımdan asla geri dönmeyeceğiz. Yeter ki burada arzuladığımız neticeye ulaşalım. Bu sorunu hep birlikte çözeceğiz. Suhuletle çözeceğiz. Samimiyetle çözeceğiz. Bu süreçten kardeşliğimiz pekiştirmiş olarak çıkacağız. Bu süreçten güçlü bir Türkiye olarak çıkacağız. Zincirlerini kırmış, şaha kalkmış, atılıma geçmiş bir Türkiye olarak çıkacağız. Engellere rağmen, engellemelere rağmen, tahriklere rağmen bu süreci hayırla tamama erdireceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, güvenlik güçlerin tahriklere karşı uyararak, şunları söyledi:

"Sabrımızı zorlayan, hissiyatımızı törpüleyen, sınırlarımız test eden girişimler, açıklamalar, eylemler olacaktır. Bu hilelere karşı uyanık olmak durumundayız. Sabır ve sağduyumuzu muhafaza etmek durumundayız. Soğukkanlılığımızı yitirdiğimiz zaman bu sorundan beslenenlerin oyununa geliriz ki asla asla soğuk kanlılığımızı yitirmeyeceğiz."