BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA

BDP'de kriz bitmiyor! Toplantı iptal

BDP'de genel başkanlık krizi sürüyor! Grup toplantısı iptal! Demirtaş görevi bırakıyor mu?

Abone ol

İNTERNETHABER- BDP'de sular durulmuyor. Dün Ankara kulislerinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın görevi bırakmak istediği haberi bomba gibi düştü.

GRUP TOPLANTISI İPTAL BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK


Bugün grup toplantısı yapılması beklenirken son anda karar açıklandı ve BDP grup toplantısı iptal edildi. Bunun yerine Selahattin Demirtaş bugün 12.30'da Diyarbakır'da basın toplantısı yapacak.

DEMİRTAŞ NEDEN BIRAKMAK İSTİYOR?

Yerel seçimlerden önce olağanüstü kongre yapılmasını isteyen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın teklifinin parti yönetimi tarafından kabul edilmemesi üzerine, Demirtaş'ın yerel seçimlerden sonra eş genel başkanlığı bırakacağı konuşuluyor.

Gazetelerde bugün yer alan iddiaya göre ise BDP içinde yerel seçimlerde sol partilerle ittifak ve kadın kotası getirilmesi kararı Demirtaş tarafından tepkilere neden olmuş ve ipleri kopma noktasına getirmiş.

YOKSA YEREL SİYASETE Mİ HAZIRLANIYOR?

En kuvvetli olan diğer bir iddia ise Demirtaş'ın Diyarbakır'dan belediye başkanı olmak istemesi. Mevcut Belediye Başkanı Osman Baydemir'in son dönemi olduğu için artık aktif siyasete girmek istediği hatta gönlünde BDP başkanlığı olduğu konuşuluyor.

AHMET TÜRK'ÜN ADI DA MARDİN İÇİN GEÇİYOR

Ahmet Türk'ün DTK Eş Genel Başkanlığı görevindeki iki yılı tamamlamasının ardından aday olamayacak olmasıyla onun da yönünü yerele kaydıracağı belirtiliyor. Türk'ün Mardin'den aday olmak istediği iddia edildi.


Demirtaş'ı BDP'de kızdıran 2 gelişme

BDP'yi yakından takip eden Milliyet muhabiri Namık Durukan, Demirtaş'ı istifanın eşiğine götüren sürecin perde arkasını yazdı.
demirtas-neden-istifa-etti.jpg

Demirtaş'ın yeni göreviyle ilgili bomba iddia!

BDP'deki görevinden ayrılacağı konuşulan Demirtaş'ın siyasette yeni bir rota izleyeceği konuşuluyor.

demirtas-yeni-gorev.jpg



demirtas-gorevi-birakiyor.jpg