BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den Sarıgül'e Gezi çıkışı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Gürsel Tekin, Sarıgül'e fena çattı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’den Sarıgül’e karşı aday olan Tekin, ‘olası’ rakibi için ‘Gezi sırasında pozisyon almayan biri CHP tabanını ne kadar temsil eder emin değilim’ dedi.

Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen İstanbul için CHP'de kazan kaynıyor. Sarıgül'ün partiye katılımı adaylığındaki belirsizliği sürerken, muhtemel rakibi CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Sarıgül'ü topa tuttu. 

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş dün konuştuğu Tekin'in açıklamalarını bugün köşesine taşıdı. İşte o sözler:

GEZİ'DE POZİSYON ALMADI

Dün konuştuğum Gürsel Tekin, ısrarla ”Rekabetten güç doğar. CHP tek bir isme mahkûm değil” dedi. Sarıgül’ü sorduğumda ”CHP’nin sadece 28 Şubat mimarlarının desteklediği adaya kalmayacak kadar önemli” olduğunu söyledi. Eyvah! Sonra ekledi

Bileğimi keserim iddiası

CHP'li Tekin'in yakın çevresine Sarıgül'ün CHP katılmayacağına dair iddiası çok konuşulmuştu.  Ayıntılar için tıklayın

”Başbakan aleyhine, Kadir Topbaş aleyhine tek söz söyleyemeyen; Gezi konusunda pozisyon almayan biri CHP tabanını ne kadar temsil eder emin değilim.”

Ne dediğinizi duyar gibiyim:  ”Demokrasi iyi hoş da, bizim memleketimiz Fransa, Almanya, İngiltere, Amerika’ya benzemez. Adaylar şimdiden böyle konuşursa...?” Sahi yerel seçimde birden fazla aday çıkması,  CHP’deki çok sesliliğin parti içi demokrasiye yansıması mı, yoksa Mart seçimlerinin altın tepsi içinde Kadir Topbaş’a (veya esrarengiz Ak Parti adayı kimse) teslim edilmesi mi?

Aslı Aydıntaşbaş  tüm

SARIGÜL İÇİN NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kısa bir süre önce TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası programında Hadi Özışık ve Gülden Kalecik'in sorularını yanıtlamıştı. Ayrıntılar için tıklayın