BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den 'kaza değil cinayet' açıklaması

Selahattin Şenliler, olay yerinde bulunmayan helikoptere ait iki parçayı sordu ve 'bu kaza değil cinayet' dedi.

Abone ol

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Muhsin Yazıcıoğlu'nun bindiği helikopterin ruhsatında olmasına karşın olay yerinde bulunmayan helikoptere ait iki parçayı sordu ve 'bu kaza değil cinayet' dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, BBP Kurucusu ve eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ikinci yıldönümünde Aslan Değirmenci’ye önemli açıklamalarda bulundu. “Muhsin Yazıcıoğlu’nun yokluğu her geçen gün daha fazla hissedilmektedir” diyen Şenliler, merhum Yazıcıoğlu’nun tek başına BBP’yi Meclis’te temsil ederken, her gelişmeye karşı dik bir duruş sergileyerek siyaset dersi verdiğini söyledi. İşte Şenliler ile yaptığımız sohbetimiz...

- Merhum Yazıcıoğlu’nun aramızdan ayrılışının 2. Yıldönümündeyiz. Neler söylemek istersiniz?

- Muhsin Yazıcıoğlu’nun yokluğu her geçen gün daha fazla hissedilmektedir. Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis’te tek başına BBP’yi temsil etmiştir ve tek başına bile Meclis’te bir ağırlığı vardı. Türk-İslam dünyasıyla ilgili her hadisenin de tek başına mücadelesini vermekteydi. 28 Şubat Post-Modern darbesinde çıkıp, ‘ben halka silah doğrultmuş askere selam vermem, belki Türkiye bir İran bir Cezayir olmaz ama Türkiye’nin Suriye olmasına da ben izin vermem’ demeseydi, bu darbe kansız bir şekilde geçmeyecekti. Bir asker daha sonra diyor ki, ‘eğer Muhsin Yazıcıoğlu ve Alperen Ocakları bu şekilde karşımızda durmasaydı, bizim gözümüz belki de açılmayacaktı ve çok yanlış yerlere varacaktı bu süreç.’ Rahmetli böyle bir adamdı.

BBP NEDEN ÖZEL YETKİLİ SAVCI İSTEDİ?

- Kazanın ardından gelişmeleri büyük bir titizlikle takip eden partiniz, ısrarla adli yönden soruşturmayı yürütecek özel yetkili savcı talebinde bulundu. Ve bu talep kabul edilerek dosya özel yetkili savcıya gönderildi. Bu ısrarınızın gerekçesi neydi?

- Türk adli sistemine göre özel yetkili savcılar tam zamanlı olarak çalışıyor. Yani tek dosyaya bakıyor. Cumhuriyet savcıları ise onlarca dosyaya bakıyor. Bu durumda her dosyaya ayrı ayrı yoğunlaşmaları gerekiyor. Bu sebeblerle özel yetkili savcı talebinde bulunduk ve taleplerimiz sonucunda Malatya Özel Yetkili Savcılığı dosyayı takibe aldı. Eğer ki kamuoyunu rahatsız edecek bir durum varsa en büyük temennimiz bunun kısa sürede ortaya çıkarılmasıdır.

KAZA DEĞİL CİNAYET

- Helikopter kazası ile ilgili hazırlanan fezlekede Helikopter üzerinde bulunan “Argus 5000 CE” ve “Skymap 3” cihazlarının enkaz alanından kaybolduğu ifade edildi. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

Bizim ısrarla bu sürece cinayet diye diretmemiz burada başlıyor. Helikopterin ruhsatında bu cihazlar var zaten. Her helikopterde olması gereken cihazlar. Bu cihazların enkaz kaldırıldığında bulunamaması aklımıza o korkunç ihtimali getirmektedir. Fakat rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi ve biz geride kalan yol arkadaşları olarak bu süreci büyük bir titizlikle inceleyeceğiz.

“UÇUŞA İZİN VERİLMEMELİYDİ”

- DDK raporunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Çünkü; DDK raporu ihmalleri sıralarken raporu değerlendiren uzmanlar merhum Yazıcıoğlu’na yönelik bir kastın ve bu kastı gerçekleştiren bir yapılanmayı işaret ettiğini vurguladılar. Sizce de öyle mi?

- Bir olayda ihtimaller ve ihmaller sıralanırken kaza öncesi ve sonrasına bakılır. Biz de öncelikle kaza öncesine bakıyoruz. Bir hava aracı havalanmadan önce sivil havacılık kurumundan uçuş ruhsatı alır ve bu ruhsat alınırken de bütün teknik testler yapılır. Rahmetlinin içinde bulunduğu helikopterde uçuş ruhsatı aldığına göre bütün teknik donanımları tam olması gerekmektedir. Kaza sonrası ‘helikopter teknik donanımlara sahip değil’ denildi. Eğer sahip değilse Sivil Havacılık Kurumu neden uçuş ruhsatı verdi. Başbakanla bir görüşmemiz sırasında Başbakan bize, ‘ben bir yere gidecek olduğumda en güçlü donanımlara sahip Scorsky’yi kullanıyorum, fakat hava şartları kötü ise helikopterden inip karayoluyla ulaşıyorum’ dedi. 24 saat hava ve yol durumunu takip eden bir kurum olan Sivil Havacılık Kurumu ters etki oluşturacak bir durum olduğunu bilerek uçuşa neden izin verdiğini merak ediyoruz. Eğer DDK kasıt var diyorsa hangi makamlarca var biz bunu soruyoruz. Alperenler, rahmetlinin hak ve hukukunu karların altında bırakmaz. Hukuka inanıyor, güveniyor ve sonucu metanetle bekliyoruz.

- Kazadan 15 gün önce merhum Yazıcıoğlu’na yapılan bir suikast ihbarı olduğu söyleniyor. Bu doğru mu?

- Bu gibi olaylar liderlerin hayatında her zaman olabilir fakat bu gibi bilgiden ben haberdar değilim. Rahmetli, Peygamber ahlakıyla yetişmiş, kadere inanan fakat tevekkül inancı ile yaşayan biriydi.

GÜNEŞ’İN BAZI KAYITLARI KAYIP

- Kazadan sonra bilinci açık olduğu öğrenilen İsmail Güneş’in olay yeriyle ilgili çektiği görüntülerin olmaması garip değil mi? Bu konuyu araştırdınız mı?

- Merhum İsmail Güneş’in dramatik olayı bütün kamuoyunu derin bir şekilde üzmüştür. Kaza sırasında yaralanmasına rağmen vefatına kadar metanetini korumuş ve 112 acil servis hattına kazayla ilgili bilgiler vermiştir. İsmail Güneş profesyonel bir gazetecidir ve illaki kazadan sonra kayıt almıştır. Fakat bu kayıtların ortada olmaması helikopterdeki parçaların kayıp olmasıyla paraleldir. Düşündüğümüz gibi birtakım unsurlar halktan önce kaza yerine ulaşmış ve cihazları ve kayıtları ortadan yok etmişse bunu ortaya çıkaracak Türk hukukudur. Gerekli çalışmaların yapılacağını umuyoruz.

AKİT