BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri, özel yetkili savcı istedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak soruşturma savcısıyla görüştü

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak, milletin vicdanındaki şüphelerle devletin inceleme kurullarının tespitlerinin örtüştüğünü söyledi.

Topçu, beraberinde Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, abisi Yusuf Yazıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Genel Sekreter Mustafa Destici ve parti avukatlarıyla birlikte Kahramanmaraş Adalet Sarayı’nda Başsavcı Fevzi Büyüktümtürk ile görüştü.

Özel yetkili savcı ve mahkeme talebinin yanı sıra suç duyurusunda bulunacak olan partililer, görüşmenin ardından Adalet Sarayı’ndan ayrıldı.

RAPORLARI YAKIN TAKİPTEYİZ

Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Topçu, “Biz bu hadisenin takibiyle ilgili özel yetkili savcı ile ilgili düşüncelerimizi dile getirmiştik. Çünkü sürecin başından bu yana Yazıcıoğlu'nun ailesi ve partimiz bir hareket etti ve bu neticeye vardı. Hazırlanan raporları biz zaten yakinen takip ediyorduk ve onun için böyle bir talep ortaya çıktı. Kamuoyuna açıklandığı kadarıyla da hep beraber görüyoruz ki bu hadisenin artık özel yetkili savcı ve mahkeme tarafından bakılması gerekiyor. Çünkü milletin vicdanındaki şüphelerle devletin inceleme kurullarının tespitleri örtüştü. Bu prosedürü başlatmak için buradayız. Yarın da başvurumuzu gelip yapacağız ve bundan sonrasını takip edeceğiz” dedi.

HUKUK İÇERSİNDE HAK ARIYORUZ

Suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizen Topçu, “Bu olay ile ilgili toplum ne diyorsa bunları aldık, süzdük kendi ölçülerimiz içerisinde delillendirdik. Olayla ilgili kurumlar, kurumların yöneticileri ile ilgili hata, ihmal, kusur varsa neticede hukukumuzu arıyoruz. Çünkü inceleme sonunda elimizde olan şeyler var. Hukuk içerisinde hak arıyoruz. İddiaları ilgili yerlere bildiriyoruz. Bu mesele adli ve idari soruşturmaya muhtaçtır. Adli soruşturma noktasında cumhuriyet savcılığı hadisenin o gününden bu yana ciddi tekâmül aşamasına getirdi. Ama gelinen bu noktanın özel yetkili savcılara intikalini istiyoruz. İdari tarafından ise Başbakan’a söyledik. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun idari noktada harekete geçmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Erol Ölmez’in 'Yazıcıoğlu helikopter kazasında ölmeseydi suikast düzenlenecekti' sözlerini de değerlendiren Topçu, “Savcılarımız gereğini yaptılar. İfadesini aldılar. Mahkeme safhasında. Kim ne diyorsa söylediği her şeyin hesabını verecek. Öyle bir şey varsa o da verecek” şeklinde konuştu.