BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

BBC müzik radyosu 1 Ocak'ta sadece plak çalacak

BBC 6 Music radyo kanalı 2012'nin ilk gününde yapacağı yayınlarda yalnızca plak çalacak.

Abone ol

BBC'nin müzik radyosu Music 6, yeni yılın ilk gününde dijital müziği bir günlüğüne bir kenara bırakıp yalnızca plaktan, analog müzik yayınlayacağını açıkladı.

2012'nin ilk gününde gerçekleştirilecek "Plak Günü", Ocak ayı boyunca sürecek "Plak Ayı"nın başlangıcı olacak ve 1 Ocak Pazar günü BBC 6 Music dinleyicileri yalnızca plaktan çalınan parçaları dinleyecekler.

BBC radyolarında plak kullanımı 1990'larla birlikte iyice azaldı, bu dönemde plakların yerini kompakt diskler (CD) almaya başladı.

Şu an BBC radyolarında çalınan müziklerin çok büyük kısmı şarkıların dijital ortama aktarılmış parçalardan oluşuyor.

BBC 6 Music kanalının yayın yönetmeni Paul Rogers "dijital müziğin hâkimiyetinin iyiden iyiye artırdığı bir dönemde, plak halen birçok müzik severin kalbinde yer almaya devam ediyor ve artan plak satışları da bunu gösteriyor" diyor.

Son yıllarda birçok müzik şirketi yeni albümleri plak olarak da piyasaya sürmeye başladı ve plaklar yavaş da olsa müzik dükkanlarındaki raflara geri dönmeye başladı.

BBC 6 Music radyo kanalının basın sözcüsü, şimdi dinleyicileri bir günlüğüne "gizli kalmış sürpriz eserlere ve plakla özdeşleşen cızırtıya hazır olmaya" çağırıyor.