BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  GÜNCEL

Bayramda hava durumu nasıl? 15 Haziran iyi 16 Haziran'a dikkat

Ramazan Bayramı 15 Haziran cuma günü başlarken hava durumu tahmini Profesör Dr. Orhan Şen'den geldi. Bayramın ilk günü güneşli ancak ikinci ve üçüncü günü yağmur var. Ürküten kehanet ise bayram sonrası için...

Abone ol

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den Ramazan Bayramı için hava durumu tahmini geldi.Profesör Doktar Orhan Şen'in verdiği bilgiye göre bu bayram yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı ise yağmura rağmen ortalamanın üstünde olacak. İşte Prof. Dr. Orhan Şen'in Twitter adresinden yaptığı açıklama şöyle:

-Bayramda sıcaklar artacak Son günü biraz daha artacak Batıda yağış yok Akdeniz ve doğu anadoluda yerel sağanaklar var. -Bayramın 2. 3. günü yağmur var Sıcaklıklar ortalamaların 2-3 derece üzerinde. Akdeniz Bölgesi Doğu Anadolu ve Doğu Karadenizde yağış var. 3. günü İstanbulda da yağış var. Arife ve 1. gün de batıda yağış yok.

Bayram sonrası için ürketen kehanet : Profesör Orhan Şen'in hava durumu paylaşımında bayramdan sonrası için de uyarı var. Orhan Şen, "Bayramdan sonra aşırı sıcaklar geliyor' bilgisini verdi.

Meteoroloji bayram hava durumu : Meteorolojinin sitesindeki bayram hava durumu tahmininde yurt genelinde etkili sağanak yağışlar görülüyor. Bayramın birinci günü yağışlar iç bölgelerde görülecek.

Bayramın birinci günü 15 Haziran cuma günü hava durumu şöyle:

Bayramın ikinci günü 16 Haziran cumartesi hava durumu : Yağmur bayramın ikinci gününde tüm yurda yayılıyor. İstanbul'dan Kars'a, Samsun'dan Antalya'ya kadar hemen her yerde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Bayramın üçüncü günü 17 Haziran pazar hava durumu : Bayramın son gününde de yağmur etkisini artırarak devam edecek. Güneydoğu anadolu dışında tüm yurtta yağmur görülecek.