BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bayraktar istifa etmemiş görevden alınmış

Resmi Gazetede yeni bakanların atanma tezkeresi akılları karıştırdı. Vekillik ve Bakanlıktan istifa eden Erdoğan Bayraktar meğer istifa etmemiş görevden alınmı.

Abone ol

Bakanlar Kurulundaki görev değişiklikleriyle ilgili tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı. Tezkerenin en çarpıcı yanı, canlı yayında istifa ettiğini açıklayıp, Başbakan Erdoğan'ı da istifaya çağıran Erdoğan Bayraktar'ın görevden alındığının ortaya çıkması. 

Başbakan Yardımcılığına Ankara Milletvekili Emrullah İşler'in, Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ'ın,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam'ın, Avrupa Birliği Bakanlığına Antalya Milletvekili Mevlüt ÇAVUŞOĞLU'nun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına İstanbul Milletvekili İdris Güllüce'nin,  Ekonomi Bakanlığına Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığına Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç'ın, İçişleri Bakanlığına Efkan Ala'nın,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Karaman Milletvekili Lütfi Elvan'ın "Atanmalarına Dair Tezkere" bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İKİSİ İSTİFA ETTİ, BAYRAKTAR GÖREVİNDEN ALINDI

Tezkere'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev değişiklikleriyle ilgili sunulan yazılar ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün onay yazısı şöyle:

"Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bakanlık görevlerinden istifa etmişler ve istifaları kabul edilmiştir.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakanın teklifi üzerine bakanlık görevinden alınmıştır.

Bu sebeple, ekli listede yer alan şahıslar karşılarında belirtilen Bakanlıklara Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 109 ve 113 üncü maddeleri ile 3046 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesi uyarınca atanmışlardır."


ekran-resmi-2013-12-26,-9.12.15-am.png

İKİ OLASILIK VAR

Resmi Gazete'de yayınlanan Tezkere'nin iki farklı okuması olabilir. İlki Bakan Bayraktar'ın istifa etme çağrısına uymadığı için görevden alındığı, bunun üzerine de telefonla bağlandığı NTV canlı yayınında istifa ettiğini açıklamış olması olasılığı... İkinci olasılık ise Bakan Bayraktar'ın istifa ettiğini ve Başbakan'ı da istifaya çağırdığı canlı yayın sonrasında tepki göstermek için resmen görevden alınma olasılığı.


ak-parti̇-yeni-kabine.jpgERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI YENİ KABİNE;
Emrullah İşler, Bekir Bozdağ, Ayşenur İslam, Nihat Zeybek, İdris Güllüce, Akif Çağatay Kılıç, Efkan Ala, Lütfü Elvan, Fikri Işık, Mevlüt Çavuşoğlu (TIKLA OKU)