BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.376,68
HABER /  DÜNYA

Doğuda kar İzmir’de güneş

Doğu illerinde yaşayan vatandaşlar soğuk havalarla mücadele ederken, İzmir’de 16 dereceye varan hava sıcaklığı vatandaşları sokağa döktü.<br...

Abone ol

Doğu illerinde yaşayan vatandaşlar soğuk havalarla mücadele ederken, İzmir’de 16 dereceye varan hava sıcaklığı vatandaşları sokağa döktü.
Türkiye’nin dört mevsimi bir anda yaşadığı bir kez daha doğrulandı. Doğu illerindeki soğuk havaların aksine İzmir’de 16 derecelik hava sıcaklığı vatandaşların içini ısıttı. Soğuk ve yağışlı havaların ardından ortaya çıkan güneşle hafta içi olmasına rağmen sokaklara çıkan vatandaşlar, kış günü güneşin keyfini çıkardı.

“İZMİR’İN HAVASINA GÜVEN OLMUYOR”
Güneşi fırsat bilerek çocukları ile dışarı çıkan Alper Akgöl ve Melike Akgöl, “Bugün hava 16 derece. Biz de deniz kenarına geldik. Çocuk hava alsın diye gezmeye çıktık. Böyle bir hava bir tek Ege’de var. Ege Bölgesi’nin en güzel özelliği de bu” dediler. Havanın ısınmasıyla kendilerini dışarı atan gençler ise “Hava çok güzel biz de kendimizi deniz kenarına attık. Doğu’da kar var ama İzmir’de hava çok güzel. İzmir’in havasına güven olmuyor” diye konuştu.

BAZILARI DOĞUYA GİTMEK İSTEDİ
İzmir’e gelmeden önce Ardahan’da yaşadığını ifade eden Nail Sarı isimli öğrenci ise, “Ben doğudan geldim orada hava çok soğuktu. Okula bazen gidemiyorduk. İzmir’de yaşamaya başladığımızdan beri okula daha rahat gidip gelebiliyorum” diyerek doğu ve batıda yaşanan mevsim farklılığını belirtti.
Diğer yandan, İzmir’deki sıcak havalardan memnun olmayanlar da vardı. İzmir’de kar yağışını özlediğini söyleyen öğrenci Merve Gürsen, “Ben kışı özledim. Yazın da güzel ama kışı daha çok seviyorum. Doğuya gitmek istiyorum orada okumak zor ama ben okul için her sıkıntıyı aşarım” dedi.
(İHA)