BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.419,73
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın başı dertte twiti!

Gezi Parkı olaylarında Ankara'yı eleştiren twitler atan vekil, bu kez istifaları değerlendirdi.

Abone ol
Gezi Parkı protestoları sırasında attığı Ankara'yı eleştiren tweet'lerle bir dönem çok büyük tartışma yaratan Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda bugünkü bakan istifalarıyla ilgili bir tweet attı.
 
AP milletvekili Swoboda, tweet'inde, "İstifaların ardından Erdoğan'ın başı dertte. Belki de Türkiye'nin yeni bir başbakana ihtiyacı vardır: daha az otokratik ve diyaloğa daha hazır" yazdı.
 
Swoboda Türkiye'de ilk önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'la ilgili sözlerini eleştirmesiyle gündem olmuştu. Ardından protestolar döneminde "Erdoğan güvenlik güçlerinin İstanbul'daki vatandaşlara saldırılarını ve provoke edici projesini durdurmalı", "Türkiye: hükümet siyasi projeler ve polis şiddetiyle çatışmalara katkıda bulunmak yerine sosyal barışa katkıda bulunmalı",  "Erdoğan, göstericileri tehdit etmeye devam ediyor. Fakat daha fazla şiddet şu an Türkiye'nin en son isteyeceği şey. Çevik kuvvet değil, diyalog ##occupygezi" gibi tweet'leriyle günlerce tartışılmıştı.

56.20131225195454.jpg

ak-parti̇-yeni-kabine.jpgERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI YENİ KABİNE;
Emrullah İşler, Bekir Bozdağ, Ayşenur İslam, Nihat Zeybek, İdris Güllüce, Akif Çağatay Kılıç, Efkan Ala, Lütfü Elvan, Fikri Işık, Mevlüt Çavuşoğlu (TIKLA OKU)