BIST 8.728
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,72
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'ı Çanakkale'de şaşırtan olay! Hiç beklemiyordum

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ni ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, karşısında büyük bir kalabalık görünce; ''Böyle bir kalabalığı beklemiyordum. Neredeyse bir miting kalabalığı var'' dedi.

Abone ol

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ni ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, iktidarın, referandumun ardından oldu bittiye getirip anayasayı değiştireceğini öne sürerek, "Maç henüz bitmedi. Millet kararı 2019'da verecek" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı Gelibolu'da çoşkulu bir kalabalık ile birlikte CHP'li Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, CHP Gelibolu İlçe Başkanı Nevzat Kaya, meclis üyeleri ve siyasiler karşıladı. CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, eski Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve beraberindeki heyet ile birlikte parti binası önüne gelen Baykal, kahvede bulunanlarla sohbet etti.

BÖYLE BİR KALABALIĞI BEKLEMİYORDUM

Gelibolu'da karşılaştığı ilgiden memnun olduğunu ileri sürerken Deniz Baykal, "Böyle bir kalabalığı beklemiyordum. Neredeyse bir miting kalabalığı var. Gelibolu benim baba toprağımdır. Aile büyüklerimiz Geliboluludur. Sizlerle olmaktan gurur duydum" dedi. Gelibolu'nun referandum seçimlerinde kendini gösterdiğini ifade eden Baykal, şöyle devam etti:

MAÇ HENÜZ BİTMEDİ

"Milletin anayasasından, tek kişi anayasasına geçecekler. Oldu bittiye getirip, ofsayttan atılan golle maç da bitti, diyecekler. Hayır maç henüz bitmedi. Daha maçın devamı var. Bunun için Türkiye'nin her yerinde bu cumhuriyetin bir evladı olarak, Atatürk evladı olarak bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Ofsayttan bir gol attıklarını düşünüyorlar. Millet ayakta, tribünler ayakta, hakem şaşkın ne yapacağını bilemez halde. Futbolcular ayakta saha karışmış, şimdi gol ofsayt mı, değil mi o tartışılıyor. Hakem kurulu karar almış, 'ofsayt değil' diye. Ofsayt olsa ne olur olmasa ne olur? Daha ortada 45 dakika var. Yani 2.5 yıl var. Sizin kararınızın hiçbir önemi yok, önemli olan milletin kararıdır. Millet de o kararı 2019'da size verecek."

"DEVLET GÜCÜYLE DAYATILAN BİR KAMPANYAYDI"

Çanakkale'de CHP İl Başkanlığı tarafından Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri'nde partililer ve vatandaşlar ile bir araya gelen Deniz Baykal, referandum kapsamında 'evet' cephesinin devletin bütün olanaklarıyla yürütülen bir kampanya sürdürüldüğünü savundu.

MERAL AKŞENER ENGELLENİYOR

Bütün gücüyle tarafsızlık için yemin etmiş Cumhurbaşkanının devletin uçağı ve helikopteriyle 'evet' için çalıştığını söyleyen Baykal, "Devletin güvenlik güçleriyle gittiği her yerde resmi organizasyonlarla miting yaptı. Okullar tatil, öğretmenler, memurlar hepsi sahada. Buna karşılık biz acaba Çanakkale'den Mardin'e nasıl gideceğiz diye çırpınıyoruz. Ertelemek zorunda kalıyoruz. Meral Akşener salon bulamıyor, engelleniyor. Bizim arkadaşlar stant açıyor. Vay olağanüstü hal stant olmaz diye masaları kaldırıyorlar. Broşür dağıtacaklar İstanbul'da, Ankara'da her türlü engel. Normal bir yarış oldu mu" diye konuştu.

HAYIRCI'LARA AĞIR SUÇLAMALAR YAPILDI

Referandum süresi boyunca hayır oyu verecekleri suçlamak, karalamak, cesaretlerini kırmak, caydırmak için ahlaklı, ahlaksız her şeyin yapıldığını ileri süren Baykal, "Ağır suçlamalar, hakaretler yapıldı. Terörist olmakla, FETÖ'cü, PKK'lı olmakla suçlandı. Kampanya yukarıdan aşağıya bir 'evet' kampanyasıydı. Resmi bir kampanyaydı. Devlet gücüyle dayatılan bir kampanyaydı. Buna karşılık 'hayır' diyenlerin siyasi bir karargahı mı vardı? Bir organizasyonu mu, parası, pulu mu vardı? İnsanlar kendiliğinden akılla, vicdanla sorumluluk duygusuyla hemen bir araya gelerek, sosyal medyada örgütlenerek, müthiş yaratıcı kavramlar bularak, fikirler ortaya atarak, küçük videolar çekerek bir araya geldi" dedi.