BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
HABER /  GÜNCEL

Batman'da facia: 5 çocuk öldü

Batman'ın Kozuk ilçesinde serinlemek için gölete giren 5 çocuk boğularak can verdi.

Abone ol
Batman'ın Kozluk İlçesi Yakıtlı Köyü'nde serinlemek için gölete girdikleri belirtilen yaşları 10-12 arasında değişen 5 kız çocuk boğularak yaşamını yitirdi.
 
Olay, Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Yakıtlı Köyü'nde meydana geldi. Evlerinden bayram şekeri toplamak üzere çıkan akraba olan kız kardeşlerin de aralarında olduğu yaşları 10-12 arasında değişen 5 kız çocuğunun aileleri, kendilerinden akşam saatlerine kadar haber alamadı.

SERİNLEMEK İÇİN GÖLETE GİRMİŞLER

Çocukların bayramlaşmak üzere komşu köylere gittiğini düşünen aileleri, akşam saatlerine kadar haber alamayınca aramaya çıktı. Köylüler, köy dışında bulunan sulama göleti kıyısında çocukların elbiselerini görünce durumu jandarmaya ve Batman'daki AFAD'a bildirdi.

ÇOCUKLARIN CESETİNE ULAŞILDI

AFAD ve jandarma ekipleri gölette yaptıkları aramada saat 19.30 sıralarında 5 çocuğun cesetlerine ulaştı. Çocukların cesetleri Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. AFAD Batman İl Müdürü Fevzi Bakır, duyum aldıktan sonra hemen bölgeye ekip gönderdiklerini belirterek, "Çok derin olmayan suda çamur içinde 5 çocuğu çamura batık vaziyette bulduk" dedi. Kızların 3 ayrı ailenin çocukları oldukları ve iki ailenin ikişer çocukları ile başka bir ailenin bir çocuğunun olduğu öğrenildi.