BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
HABER /  POLİTİKA

Başbakanlık'taki kritik görüşme bitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın 35 köylünün ölümünü gündemine alacak.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabulü sona erdi.

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel arasında Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan haftalık olağan görüşme, yaklaşık bir buçuk saat sürdü.


OLAYIN DETAYLARI BEKLENİYOR

Irak sınırında 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili gelişmeler devam ediyor. Erdoğan, olayla ilgili ellerinde 4 saatlik görüntü olduğunu belirterek incelemenin sürdüğünü söylemiş, Genelkurmay da konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etmişti. Başbakanlık kaynaklarının olağanüstü olmadığını belirttiği görüşmede, olayın nasıl gerçekleştiği, çok tartışılan istihbaratın nasıl ve kimden alındığının gündeme gelmesi bekleniyor.

KABİNE ÜYELERİYLE BİRARAYA GELCEK

Görüşmenin yapılacağı yeni Başbakanlık binasının teknolojik altyapısının çok iyi olması, Genelkurmay Başkanı tarafından görsel bir sunum yapılacağı yorumlarını beraberinde getirirken, Başbakan Erdoğan bu görüşme sonrası kabine üyeleriyle biraraya gelecek. Uludere'deki olay sonrası bölgeye giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile bakanlar Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz'ın da burada bir sunum yapmaları bekleniyor.

Öte yandan BDP grubu yarın olağanüstü bir toplantı yapacak ve araştırma komisyonu kurulması, hükümet için gensoru verilip verilmemesi tartışılacak. CHP, MYK da yarın toplanacak.