BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan’a sandık skandalı soruları!

“Kâğıthane’de, hâkim yorulunca oy sonuçlarını bilgisayara AKP’liler girdi” yönündeki iddialar Meclis’e taşındı. CHP, “Oyları sıfırlamaya çalışanlardan kaçı AKP’li” diye sordu

Abone ol

30 Mart yerel seçimlerinde Kağıthane’de kullanılan CHP ve MHP’ye ait binlerce oyun AKP’ye aktarıldığı iddiasıyla ilgili son skandal Meclis gündemine yaşındı.

Taraf’ın, “Kediler kozmik odada yakalandı” manşetiyle duyurduğu, oy sonuçlarını gösterir tutanakların bilgisayara girildiği gizli odada AKP’lerin bulunduğu ve hâkimler yorulunca sonuçları bu AKP’lilerin girdiği yönündeki Seçim Kurulu Müdürü T.A.’nın ifadeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soruldu.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı’na skandalla ilgili soru önergesi verdi. Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verilen önergede, Seçim Kurulu üyeleri hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı sorularak, “İlgili kişiler suçlu bulunduğunda tavrınız ne olacaktır” denildi.

Tanrıkulu şu soruları sordu: “30 Mart yerel seçimlerinde Kağıthane’deki seçim tutanaklarında CHP ve MHP aleyhine tahrifat yapıldığı gerekçesiyle açılan dava sayısı kaçtır? Bu davalarda yargılanan kişilerin kaçı AKP üyesidir? Kaçı devlet memurudur? Verilen sanık ifadelerine göre tahrifatın seçim kurulu üyelerince yapıldığı iddiası doğru mudur? Seçim kurulu üyeleri ve bu konuyla ilgili görevliler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa soruşturmanın akıbeti nedir?

BUGÜNE KADAR KAÇ DAVA AÇILDI

Sonuçların sayıldığı ve bilgisayarlara işlendiği gizli odada AKP’lilerin olduğu iddiası doğru mudur? Verilen ifadelerde sonuçları sisteme kaydeden hakimlerin yorulduğu gerekçesiyle AKP’lilerin sonuçları sisteme kaydettiği iddiası doğru mudur? Oy hırsızlığı gerekçesiyle açılan dava sayısı kaçtır? Bu davaların kaçı muhalefetin aleyhinde oy hırsızlığı yapıldığı gerekçesiyle açılmıştır?”