BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ne Irak ne de Suriye IŞİD'in yeni hedefi

Ortadoğu'dan son dakika IŞİD haberleri gelmeye devam ediyor Lübnan'da Hristiyan kasabası IŞİD militanlarını hedefi oldu

Abone ol

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Lübnan'da IŞİD'in ele geçirmeye çalıştığı bir Hıristiyan kasabasının İngiliz ekip tarafından kurtarıldığını öne sürdü.

Gazeteye göre gizlice harekete geçen ekip, Bekaa Vadisi'nde yer alan "Ras Baalbek" adlı kasabanın Suriye sınırına süratle 12 adet gözetleme kulesi inşa etti ve IŞİD'in katliamını engelledi.

Haberde, inşa edilen gözetim noktaları sayesinde Lübnan ordusunun IŞİD'in ilerleyişini durdurduğu belirtildi.

Gazetenin özel haberine göre, İngiltere Başbakanı David Cameron, kasabanın kurtarılmasını yakınen takip etti.

İngiltere'nin Lübnan Büyükelçisi Tom Fletcher, gazeteye yaptığı açıklamada "Gözetleme kulelerinin Ras Baalbek kasabasında katliam yaşanmasını önlediğine inanıyorum" dedi. Fletcher, böyle bir katliamın Dürzilerin, Sünnilerin, Şiilerin ve 2 milyon Hıristiyan'ın yaşadığı ülkede "çok büyük bir istikrarsızlığa yol açabileceğini söyledi:

"IŞİD bu tür sembolik değeri olan zaferler elde etmek istiyor. Bir sınıra baskın düzenleyip orada katliam yapınca, tüm dikkatleri çekiyorsunuz."

"Lübnan gibi hassas dengeler ile var olan bir ülkede, bu tür olayların çok acı sonuçları olabilir."

Ras Baalbek kasabasındaki kulenin geçen Temmuz ayında 17 gün içinde inşa edildiği öne sürüldü. Buna göre 12 kulenin yapımı, aralarında IŞİD ve El Nusra'nın da bulunduğu binlerce militanın Lübnan sınırlarına gerçekleştirdiği büyük saldırılar öncesinde tamamlandı.

Bir kulenin İngiltere'ye yaklaşık 150 bin Sterlin'e (Yaklaşık 525 bin Türk Lirası) mal olduğu yazan haberde, "Tango 10" adı verilen bu kulenin, "birbirine eklenen altı taşıma vagonu" ile inşa edildiği belirtildi.