BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı başlıyor

Türkiye’den mezun olmuş, sağlık meslek mensuplarını her yıl bir araya getiren Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı’nın ikincisi İstanbul Polat Otel'de başlıyor.

Abone ol

2.Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı 3-7 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul Polat Rönesans Otel’de gerçekleşecek. 

*Kırgızistan, Tacikistan, Uganda, Zanzibar, Etiyopya/Somali, Kosova Sağlık Bakanları

*Acaristan, Sudan Bakan Yardımcıları

*Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu

*Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi

*Dr. Sare Davutoğlu

*Dünyanın her yerinden doktor ve sağlık yöneticileri

*50 ülkeden ticari alım heyetleri

*DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan

*Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç.Dr. Kudret Bülbül

*TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam

*TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert

Ve Türk sağlık sektörünün tüm yönetici ve temsilcileri İstanbul’da bir araya gelecek. 

Fuar şeklinde gerçekleşecek Kurultay’da panel, toplantı, workshopların dışında sağlık turizmi, tıbbi cihaz ve teknolojileri, ilaç-eczacılık ve sağlık eğitimi alanında B2B iş görüşmeleri gerçekleşecek. 

Türkiye’de sağlık eğitimi almış, 350 yabancı uyruklu sağlık yöneticisi, doktor, diş hekimi, eczacıdan oluşan alım heyeti Türkiye sağlık sektörü ile işbirliği yapmak üzere 3-7 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul’da bir araya geliyor.

10 BİN SAĞLIKÇI  

Resmi olmayan verilere göre bugüne kadar Türkiye’de sağlık eğitimi almış 10 bin civarında insan olduğu ifade edilmekte.

TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği), sağlık sektörü için büyük bir potansiyel olan bu kitleyi harekete geçirmek için 2013 yılında birincisi olmak üzere bu yıl 2.Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı’nı gerçekleştiriyor. 

2013 yılında birincisi gerçekleştirilen Kurultay’a Türkiye, Yemen, Sudan ve Kosova sağlık bakanları, 453 yabancı uyruklu doktor, 1000 kamu ve özel Türk sağlık sektörü yöneticisi ve temsilcisi katıldı.

Bir fuar atmosferinde geçen Kurultay, T.C Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, OHSAD (Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği), DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), Sağlık Turizmi Tanıtma Derneği ve benzer sivil toplum kuruluşlarının destek ve işbirliği ile gerçekleştiriliyor. 

Önceden planlanmış ve eşleştirmeleri yapılmış 50 ülkeden 250 sağlık yöneticisi ve temsilcisinin Türk sağlık sektörü temsilcisi ve yöneticisi ile yüz yüze işbirliği fırsatlarını konuşmalarını ve anlaşmalara imza atma imkanı olacak. 

Yurtdışından otele giriş 3 Aralıkta gerçekleşecek olup, 4 Aralık Perşembe günü 09.30 da Kurultayın açılış seremonisi başlayacaktır. 3 gün sürecek Kurultay programı 7 Aralık Cumartesi günü misafirlerin ülkelerine uğurlanması ile sona erecek.

DAVUTOĞLU DA KATILACAK 

Bu yıl ayrıca Kurultay içinde KASAV (Kadın Sağlıkçılar Vakfı) ile ortaklaşa Sn Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Sağlıkta Kadın Liderler konulu bir oturum gerçekleştirilecek.

Yine THY ‘nın destek ve işbirliği ile İskandinav Ülkelerinde Sağlık Turizmi Fırsatları konulu bir oturum gerçekleştirilecektir. THY İsveç Müdürlüğü’nün liderliğinde, İskandinav Ülkelerinde sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren yetkili ve temsilcilerin katılacağı oturumda, İskandinav ülkelerindeki işbirliği fırsatları Türk sağlık sektörüne sunulacak.

Program misafirlerin İstanbul’u unutamayacakları sosyal ve kültürel programlarla son bulacak. 

screen-shot-2014-12-01-at-10.41.42.png