BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Hollanda'yı uyardı: Burnunuzu sokmayın, dostluğa sığmaz

Balıkesir mitinginde büyük bir kalabalığa hitap eden Başbakan Yıldırım, Hollanda'nın skandal kararına tepki gösterdi.

Abone ol

Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etmesine bir tepki de Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım Avrupa'ya 'sizi uyarıyorum' dedi ve ekledi:

Ha şimdi hayırcılar kervanına Avrupalılar da katıldı Almanya arkasından Hollanda bunlar da hayırcı oldular. Uyarıyorum bunlar dostluğa, müttefikliğe sığmaz. Buradan diyoruz ki ey Avrupa lütfen Türkiye'nin içişlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın, taraf olmayın. Taraf olursanız bunun halk hesabını size sorar.

İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Bu sistem bürokrasinin daha hızlı çalışması demek, milletin iradesinin yönetime hakim olması demek. 16 Nisan'da millet kararını verecek. Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerimiz bu değişikliğe, BBP, Alperenler bu değişikliğe evet ediyor. Saddet Partisi'nin seçmenleri evet diyor. Toplumun büyük kesimi evet diyor. Sadece kesin ve net hayır diyenler terör örgütleri. CHP'nin ısrarla neden hayır dediğini bu millet anlamıyor ve anlamayacak.

'HAYIR'CILAR KERVANINA AVRUPA'DA KATILDI

Ha şimdi hayırcılar kervanına Avrupalılar da katıldı Almanya arkasından Hollanda bunlar da hayırcı oldular. Oraya gurbetçilerimizle buluşmaya giden bakanlarımıza, milletvekillerimize yasak koyuyorlar, engel çıkarıyorlar. Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın bizim memleket sevdalısı gurbetteki kardeşlerimiz 16 Nisan'da sandıkları doldurarak bunun cevabını size verecektir. Görüyorum ki başta PKK terör sempatizanları, FETÖ'cüler olmak üzere Türkiye'nin aleyhinde çalışan varsa sizin için baş köşede duruyor.

"BUNLAR DOSTLUĞA SIĞMAZ"

Uyarıyorum bunlar dostluğa, müttefikliğe sığmaz. Buradan diyoruz ki ey Avrupa lütfen Türkiye'nin içişlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın, taraf olmayın. Taraf olursanız bunun halk hesabını size sorar. Bizi Kurtuluş Savaşı'nda durduramadılar şimdi mi durduracaklar.

Biz bunları yaparken hızımızı kesiyorlar, engeller önümüze çıkarıyorlar. Engellere rağmen yılmadan engelleri aşa aşa bugünlere geldik. 16 Nisan'da kuracağımız yeni hükümet sistemi ile birlikte Türkiye artık engellemelerden, ayak bağlarından kurtulacak. Bundan sonra hız kesmeden yoluna devam edecek nereye Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işsret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ilerlemeye devam edecek.

16 Nisan'da Avrupa'da hayır çıkarması için gayret edenlere cevap vereceğiz. Evet çıktığında Türkiye'nin bütün düşmanlarının hevesleri kursaklarında kalacak.

Hollanda son dakika Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya sert yanıt