BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan Uludere çıkışı!

Başbakan Erdoğan, Uludere üzerinden Türkiye'deki kardeşliğin zedelenmeye çalışıldığını söyledi.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha Uludere konusunda konuştu ve acının üzerinden kardeşliğin zedelenmeye çalışıldığını söyledi. Uludere konusunda devletin gereğini yaptığını ve yapmaya devam edeceğini de ifade eden Erdoğan, yargının bu işin peşini bırakmayacağının sözünü verdi.
 
Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine mayıs ayı içinde şehit olan güvenlik görevlilerini rahmetle anarak başlayan Erdoğan, Türkiye'nin son 30 yıl boyunca terörle mücadele ettiğini ifade etti. 
 
"ULUDERE'DE GEREĞİNİ YAPTIK, YAPACAĞIZ"
 
Başbakan Erdoğan, Uludere üzerinden Türkiye'deki var olan kardeşliğin zedelenmeye çalışıldığını iddia etti. Uludere'nin istismar edildiğini, acının istismarı üzerinden kardeşliğin hedef alındığını söyleyen Erdoğan, bazı medya kuruluşlarının da böyle milli ve hayati bir meselede halkın yanında olmadığını kaydetti.
 
Kendi kurumlarına inanmayan siyasetçilerin, yabancı ülkelerin kasıtlı yayınlarına inandığını söyleyen Erdoğan, devletin uludere hadisesinde üzerine düştüğünü yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade etti. Hükümetin bu acı hadise sonrasında gereğini yaptığını hatırlatan Erdoğan, yargının meselenin peşini bırakmayacağını sonuna kadar takip edeceğini ifade etti.
 
OVİT TÜNELİNİ ANLATTI 
 
Ulusa Sesleniş'te, iç ekonomik ve siyasal krizlerin pençesinde kıvranan bir Türkiye'den çeyrek yüzyıl sonrasına plan yapan bir ülke haline gelindiğini ifade eden Erdoğan, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 13 Mayıs'ta yine Rize'de 14 bin 700 metrelik Ovit Tüneli'nin temelini attığını anlatan Erdoğan, Ovit Tüneli geçişinin bütün Karadeniz'i, Kuzey Kafkasya'yı Doğu ve Güney Doğu Anadolu'ya, oradan Orta Asya ve İran'a bağlayacak önemli bir ulaşım güzergahının en kritik geçişini oluşturduğuna dikkati çekti. 
 
 "TÜRKİYE 2023 YILINA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR"
 
19 Mayıs'ta yapılan Gençlik Şurası sırasında da, Türkiye'nin değişik illerinde yer alan, toplam yatırım tutarı 905 milyon lira olan 62 hizmet ve eserin temelini attığını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Türkiye, 2023 hedeflerine doğru, adım adım ilerliyor. Bugüne kadar 81 vilayetimizin, 75 milyon vatandaşımızın her birine, 780 bin kilometrekare toprağımızın her karışına, daha önceki dönemlerde yapılanların tamamından katbekat fazla hizmet götürdük, götürmeye devam ediyoruz. İcraatlarımız sayesinde, Türkiye'yi, bölgesinin ve dünyanın, sözü dinlenir, onurlu, saygın bir devleti haline getirdik; vatandaşlarımızın dünyanın her yerinde başının dik olmasını sağladık'' diye konuştu.