BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da yıldırım faciası!

Kartal Yakacık'ta ağaçlık alana yıldırım düştü. Olayda 4 çocuk yaralandı.

Abone ol

Kartal’da ormanlık alanda oturan 4 lise öğrencisi, yakınlarına düşen yıldırım sebebiyle yaralandı. Öğrenciler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yağış, aralıklarla sürecek. Yakacık'ta ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu 4 çocuk yaralanırken öğleden sonra İstanbul'un bazı bölgelerinde yer yer karla karışık yağış heyecan yarattı. Meteoroloji yetkilileri, yağışa kar denmeyeceğini ama kar taneciklerini andıran bu tanelerin dolunun hızla eriyip yumuşamış hali olabileceğini belirtti. Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan yağışlar yerini sıcak havaya bırakacak. Hafta sonu sıcaklıklar 4-6 derece artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

4 ÇOCUĞU YILDIRIM ÇARPTI

Adem Cebeci, Abdurrahman Kalıncı, Enes Baran ve Alperen Yiğit Demir, bugün, çevredekilerin 'İstanbul Balkonu' dediği Kartal Cezaevi yakınındaki ormanlık alana pikniğe gitti. Saat 16.15 sıralarında 17 yaşındaki Adem Cebeci ile 14 yaşlarındaki Abdurrahman Kalıncı, Enes Baran ve Alperen Yiğit Demir'in gittği ormanlık alan içindeki kayalıkların yanına yıldırım düştü.

Yıldırımdan etkilenen çocuklar cep telefonu ile ailelerine arayarak ayaklarının tutmadığını ve yürüyemediklerini söyledi. Bunun üzerine ocukların aileleri hemen olay yerine koştu. Çocuklar ambulanslarla Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Suzan Yazıcı Acil Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.