BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL

Bank Asya krizinin kilit ismiyle ilgili şok gelişme

Bank Asya krizinin en çok konuşulan ismi BDDK Başkanı Mukim Öztekin'in yarın beyin ameliyatı olması bekleniyor.

Abone ol

Sağlık sorunu nedeniyle izne ayrılan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin'in bu hafta beyin ameliyatı olacağı öğrenildi.

Öztekin'in BDDK'daki göreviyle ilgili sağlık durumunun gidişatına göre karar verileceği kaydedildi.

Öztekin'in 12 Eylül 2014'te hastaneye gittiği ve yapılan tetkikler sonucu beyninde bir sorun teşhis edildiği öğrenildi. Konuya yakın bir kaynak Öztekin'in bu salı ameliyat olabileceğini kaydetti.

WSJ Türkiye'ye konuşan BDDK Basın Sözcüsü Osman Uzun ise "Başkan ciddi bir ameliyata girecek. Gözüyle ilgili bir sorun nedeniyle hastaneye gitti ancak tetkikler sonucu beyinde bir problem tespit edildi. Bu hafta operasyonun gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak kesin bir gün veremem" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet üyeleri geçen hafta Bank Asya kriziyle ilgili BDDK'yı göreve çağırmıştı. 'O banka batmıştır' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, BDDK'yı üstü kapalı bir şekilde Bank Asya'ya el koyun mesajı vermişti.

Açıklamalar sonrası gözlerin çevrildiği BDDK Perşembe günü olağan toplantısını yapmış ancak Bank Asya'nın durumuyla ilgili kurumdan bir açıklama gelmemişti. Cuma günü ise Mukim Öztekin'in izne ayrıldığı haberi gelmişti.