BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  GÜNCEL

FLAŞ! MHP'ye Balyoz'dan şok haber!

Balyoz Davası'nda MHP'nin 'tahliye' beklentisi suya düştü.

Abone ol

İNTERNETHABER - Balyoz Davası'ndan tarihi kararlar çıktı. MHP ise beklediği "tahliye" haberini alamadı. 

MHP Milletvekili Engin Alan hakkında 18 yıl hapis cezası verildi. Alan, Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına'dan sonra en ağır cezayı alan isim oldu. 

MHP'DEN DAVAYA İLK TEPKİ GELDİ!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri Balyoz kararını değrlendirdi. Bu kararı beklemediklerini söyleyen Yeniçeri kararı veren yargıçlara bir soruyla seslendi.

'Size verilen bir emir olsa siz bu emri yerine getirmeyecek miydiniz?'

İşte MHP'li vekilin yaptığı o açıklama;

'Bu kararı bekliyordum. O kararı veren yargıçlara söylüyorum. O yargıçlara soruyorum kendilerine verilen emiri gerçekleştirmeyecekler miydi? Askerde emir ve o emre uyma vardır. Ona aşağıdakilerin itaat etmemeleri suç olur. Karar veren mahkemeler Özel Yetkili Mahkemelerdir. Demokratik hukuk düzeninde özel yetkili mahkeme olmaz. Bu mahkemeler yok hükmündeler. Bu mahkemeler elindeki dava dosyaları inceleyip görevi sona ermiş olacak. Bu mahkemelerde çok çeşitli mağduriyetler vardı. Yerine göre savunmalar yapılmadı.Bilirkişilerin raporları essas alınmadı.

Biz mahkemeleri adalet dağıtan kurumlar olarak görüyoruz.Mahkeme olayı tek boyutlu incelememelidir.

ELBETTE SAYGI DUYACAĞIZ

Mahkeme kararlarına elbette saygı duyacağız. Ama bu kararların bu kadar eksiklik içermesi ve bu kadar çok süreç hatası yapılması verilen karar hakkında kamu vicdanında en azından rahatma meydana getirmedi. Önümüzdeki günlerde gerekçeli karar açıklanınca Yargıtay'a gidecek ve sanıklara verilen cezaların uygun olup olmayacağı çıkacak. O zaman ÖYM fiilen ortadan kalkmış olacak.