BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL

Bakmayın siz 2 elinin olmadığına

Malatya'nın Darende ilçesinde iki eli olmayan manav, azmi ile herkese örnek oluyor.

Abone ol

İlçede 13 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu iki elini birden kaybeden Mehmet Işık (41), hayata küsmeyip, baba mesleği manavlığı sürdürerek engellilerin de iş hayatında başarılı olabileceğini gösterdi.

Işık, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin hayata tutunarak sosyalleşmesini, kendilerini gizlememesi gerektiğini söyledi.

1997 yılında geçirdiği bir kazada iki elini birden kaybedince bir yıl süren tedavi sürecinin ardından yaşamına kaldığı yerden devam ettiğini ve normal bir insanın yapabildiği bütün işleri 'biraz yavaş olsa da' yerine getirdiğini ifade eden Işık, çalışmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Manavda meyve ve sebzeleri poşetleyip tartan, para üstü verip hesaplarını defterinde kendisi tutan Mehmet Işık, ''Her özürlünün çalışması lazım. Kendini gizlemeden hayatla barışık yaşamalı. Noksanlıklar olsa da hayat devam ediyor'' dedi.

3 çocuk babası Mehmet Işık, günlük yaşamında tıraş olmaktan yemek yapmaya kadar her bir şeyini kendisinin yaptığını, ancak düğmeli gömlek giymekte zorlandığı için en çok onu özlediğini bildirdi.

İşyerini sabahları kendisi açıp işlettiğine vurgu yapan Işık, zaman zaman kardeşi veya babasından yardım aldığını anlattı.

İlçede engelliler derneği kurmak için bir girişim de başlattıklarını aktaran azimli engelli Işık, şunları kaydetti:

''Yetkililerden talebimiz, ilçemizde kaç tane engelli var bu tespit edilmeli. İlla yardım etmek şart değil, en azından onları hayata bağlayarak yaşamlarını renklendirmek, küçük şeylerle sevinçlerine ortak olmak lazım. Engellilerin de hayata dört elle sarılması, üretime dayalı birtakım işlerle mutlaka çalışmalar gerektiğine inanıyorum.''