BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  EKONOMİ

Bakan'dan son dakika faiz açıklaması

Yüksek enflasyonun fazi indirimine engel olmadığını ifade eden Nihat Zeybekçi,Merkez Bankası'nın fazi indirimine üreten,yatırım ve ihracat yapan piyasaların beklentilerini karşılayıncaya kadar devam edilmesi gerektğini vurguladı.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine üreten, yatırım ve ihracat yapan piyasaların beklentilerini karşılayıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Zeybekci yaptığı yazılı açıklamada, "Beklentilerin üzerinde gelen enflasyonun, bir sonraki PPK toplantısında faiz indirilmemesi gerektiğine yönelik ortaya çıkabilecek yorumların tam tersine faiz indirimine; üreten, yatırım ve ihracat yapan piyasaların beklentilerini karşılayıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini savunuyor ve Merkez Bankamızı destekliyoruz" dedi.

Zeybekci açıklanan rakamların, piyasa beklentilerinin üzerinde bir enflasyon gerçekleşmesine işaret ettiğini belirterek, "Yıl sonu enflasyon hedeflerimizi yukarı yönlü
revize edilmesi ihtimalini Türkiye'ye ve sağlanan siyasi, ekonomik istikrara kabul edilemez haksızlık olarak görüyoruz" dedi.

Zeybekci üretim dağıtım şirketlerinin, yüksek faizler sebebiyle uzun vadeli üretim ve stok planı yapmak yerine kısa dönemli hareket etmesinin maliyetlerde artışa yol açarak enflasyonu etkilediğini de belirtti.