BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan’dan mevsimsel diyet uyarısı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların mevsimsel diyet uyguladığına dikkat çekerek, “Bu sağlıklı ...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların mevsimsel diyet uyguladığına dikkat çekerek, “Bu sağlıklı beslenme değil, sağlıklı görünme arzusudur” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) tarafından Swissotel’de düzenlenen ‘2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmasında sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yaz aylarının gelmesiyle beraber yapılan yanlışlara değindi. Bakan Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam ile birlikte mevsimsel birçok konunun gündeme geldiğini belirterek, “Sağlıklı beslenmede son yılda bizim ülkemizle beraber gelişmiş ülkelerde de mevsimsel birçok konu gündeme geliyor. Mevsime ait bir diyet uygulanıyor. Yaz geliyor kilolarımı vermem lazım, yaz bitti rahata geçmem lazım. Sağlıklı beslenme değil sağlıklı görünme arzusu. Bence sağlıklı görünme arzusu sağlıklı beslenme arzusunun önüne geçerse o bizi yanlışlara götürür. Hayatın her boyutunda her yaş grubunda sağlıklı beslenmeyi bir kültür bir hayat felsefesi haline getirmeliyiz” dedi.

“ANNELER İYİ EĞİTİLMELİDİR”
Sağlık konusunda annelerin iyi eğitilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Bu anlamda anneleri, iyi eğite bilirsek sağlık okuryazarlığını ne kadar iyi geliştirirsek çözümü o kadar kolay bulabilir, sorunlarımızı o kadar hafifletebiliriz. Aile kültürünü ve ailedeki sağlıklı yaşam felsefesini merkeze alan bunu okullar aracılığıyla ve anne babaların bilinçli olmasını ihmal etmeden bir yolculuk yapmamız lazım. Anne ve baba sigara içiyor ve çocuğuna içme diyorsa ve ya sağlıklı beslenmede denge unsurlarını bozan beslenme tarzını kendisi yapıp çocuğuna bu senin için sakıncalı diyorsa bunun çok anlamlı sonucunu alabilme şansımız yok. Annelerin sağlıklı yaşam anlayışını çok yaygın şekilde topluma mal etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul kantinlerinde örnek beslenme projesi geliştirdiğine değinen Müezzinoğlu, “Bir taraftan okulları Milli Eğitim Bakanlığı okul kantinlerinde örnek beslenme projesi ile bir anlayışa oturtmaya çalışıyor. Aileleri bu işim merkezine koymak ve onlarında sağlıklı beslenme anlayışı ve evlatlarına da yanlış örnek olmama anlayışının kültürü ile buluşturmamız lazım. Bünyenin sağlıklı ritmine bizde sağlıklı destek olabilirsek bu anlamda aldığımız her gıdanın dengesini gözetleyebilirsek inanıyorum ki topluma bunu mal ederken mal etme gücümüz ve dinamiğimizi her geçen gün artacaktır” diye konuştu.

“STK’LARA İHTİYACIMIZ VAR”
“Sağlık alanında STK’lara çok ihtiyacımız var” diyen Müezzinoğlu, “Bu anlamda gıda sektörünün ürettiği gıdanın topluma sağlıklı katkı sağlamasını merkeze almaya ihtiyacımız var. İyi para kazanayım anlayışından ziyade ben ürettiğimi topluma sağlıklı ve faydalı olması bilimsel gelişmelere destek vererek bir anlayış ile bunu yapmalıyım anlayışı bizim için asla vazgeçilmez. Bu anlayışların yanında olmak bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından eğitimci Murat Bür, katılımcılara uygulamalı sağlık eğitimi verdi. Murat Bür, evde ve ya ofiste çalışken yapılabilecek bazı hareketleri, konuklara uygulamalı bir şekilde gösterdi. Eğitmen ile birlikte hareketleri yapan katılımcılar keyifli dakikalar geçirdi.
(İHA)