BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.404,15
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Lütfü Türkkan'dan Egemen Bağış tepkisi!

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, rüşvet almakla suçlanan AKP’li eski bakan Egemen Bağış’ın Allah kelamıyla dalga geçmesini kabul edemediğini söyledi.

Abone ol

Eski bakanlar hakkında komisyon kurulmasına ilişkin görüşmelerde konuşan Türkkan, “Bu vatandaş Bakara’ya ‘makara’ demek yerine Sayın Başbakan’la dalga geçseydi şu koltuklarda oturma şansı var mıydı? İnsanların inancını bu kadar yerlere seren bir adamın buralarda olmaması lazım.” dedi.

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, AKP’li Egemen Bağış’ın Allah kelamıyla dalga geçmesini kabul edemediğini anlattı. Şöyle konuştu:

BU ŞAHIS BAKARA YERİNE ERDOĞAN'LA DALGA GEÇSEYDİ

“Ben bir şey söyleyeceğim size; Bu vatandaş Bakara’ya ‘makara’ demek yerine Sayın Başbakan’la dalga geçseydi şu koltuklarda, aramızda oturma şansı var mıydı? Size yemin ediyorum, ateistler bunu yapmaz. Bu işin makarası Bakara’sı da olmaz. İnsanların inancıyla bu kadar dalga geçen, insanların inancını bu kadar yerlere seren bir adamın buralarda olmaması lazım. Buraya gelip konuşmaya cesaret edememesi lazım. Bırakın para işlerini, buna müsaade etmememiz lazım. Çocuklarımıza bunun hesabını veremeyiz. Biz inançlı çocuklar yetiştirmeye çalışıyoruz, inançlı nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz. Savunduğumuz adamın Kur’an’ın ayetleriyle dalga geçen bir adam olmaması lazım bu şartlarda. Ne diyor? ‘Oğlum, ben her cuma bir tane ayet sallıyorum.’ diyor. ‘Kitapçık yok lan, Google’a gir, Kur’an’da atıyorum kardeşlik mesela, Kur’an’da nankörlük, Kur’an’da bilmem ne, ‘search’ yap, hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane, salla gitsin.’ Bu mudur arkadaşlar ya? Ben utanıyorum. Samimi söylüyorum utanıyorum. Bunun bu Meclis’te konuşuluyor olması bile çok üzüntü verici. Bu iş soruşturma, araştırma meselesi değil. Bu bir ahlaksızlık boyutudur. Soruşturma olsa ne olur, mahkemeye gitse ne olur, aklansa ne olur, bu nedir arkadaş?”