BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  DÜNYA

BAKAN YAZICI: BEBEKLERİN KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ”Hassa tüketici grubunda bulunan bebekler ve çocukların korunması bizim için çok önemli” dedi.<br/>2...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ”Hassa tüketici grubunda bulunan bebekler ve çocukların korunması bizim için çok önemli” dedi.
20 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanan ve 2013 yılı başında yürürlüğe giren tebliğin önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yazıcı, tüketicinin korunması ve gözetilmesi noktasında Bakanlık olarak büyük bir titizlik ve hassasiyet gösterildiğini ifade etti. Yazıcı açıklamasında şunları söyledi:
“Bilindiği üzere, Bakanlığımızca hazırlanan “Tüketici Ürünlerinin Güvenlik Risklerinin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ” 20.04.2012 tarihinde yayımlanmış ve 01.01.2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu Tebliğ ile hassas tüketici grubunda bulunan bebekler ve çocukların korunması hedeflenmişti. Yılbaşından beri Tebliğ kapsamında denetimlerimiz devam etmektedir. Şubat ayında İzmir ve Kayseri’de çocuk giysilerinde ciddi bir risk oluşturan kordon ve bağcıklar yönünden denetimler yapıldı. Mart ayında İzmir’de bebek ayakkabıları, Adana’da bebek giysileri kimyasal riskleri açısından incelendi. Nisan ayında ise İstanbul ve Bursa’da yürüteçler ve tekerlekli çocuk arabaları denetlendi.”

DENETİMLER MAYIS AYINDA DEVAM EDECEKTİR
Bakan Yazıcı, yapılan piyasa araştırmalarında mama önlükleri, bebek uyku ve banyo malzemeleri ile bebeklerin tuvalet eğitimlerinde kullanılan ürünlerde ciddi risklerin bulunduğunu ifade etti. Bu amaçla 9 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul’da tüketicilerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları satış noktalarında denetimler yapılacağını söyleyen Yazıcı, denetimlerin Bakanlığa bağlı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ve İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi.
(İHA)