BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.246,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum'da partililerle buluştu. Burada bazı CHP'lileri teröre destek olmakla suçlayan Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulundu, bu isimleri uyarmasını istedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı CHP'lilerin terör propagandası yaptığını söyledi. Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Adamlarını bir araya topla terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onların teminatı olmasınlar. Milletimizi istismar etmesinler." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 ili kapsayan "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı" sonrası Erzurum AK Parti İl Başkanlığınca Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen "Yeni Türkiye Konferansı"na katıldı.

MARDİN'DEKİ TERÖR OPERASYONLARI

Konuşmasında Viranşehir'deki terör saldırısında hayatını kaybeden 11 yaşındaki çocuğun iktidarın sırtına terörün bitirilmesi sorumluluğunu yüklediğini vurgulayan Soylu, Mardin'deki terör operasyonlarına değindi.

Birkaç gündür Mardin'de ne olduğunu soranlara cevap vermek istediğini dile getiren Soylu, "CHP'li arkadaşlara söylüyorum" diyerek şunları söyledi:

"Sen milletvekilisin, terör örgütünün sözcüsü değilsin. Lafınızı, endazenizi, ölçünüzü bilin de konuşun. Terör örgütünün arkasında olmayın, milletin yanında olun artık. Yeter artık. Milletin evlatlarına ne oldu diye sormuyorsun ama alçakça 'PKK terör örgütüne ne oldu?' diye soruyorsun. Kimsiniz siz. Siyaset yapacaksanız, edeplice yapın artık."

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Soylu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; adamlarını bir araya topla terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onların teminatı olmasınlar. Milletimizi istismar etmesinler. Çok net şekilde söylüyorum. Burada bu millet büyük bir mücadele yapıyor. İstiklal mücadelesi... 4 gündür, 5 gündür, 6 gündür, 7 gündür susuyoruz, söz söylemiyoruz. 85 kilogram patlayıcı Mersin'in göbeğinde çıktı."