BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bakan Akdoğan ilk o adrese gitti

İletişim ve medyayla ilgili tüm birimlerin yeni sordumlusu olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Anadolu Ajansı'nda, özellikle AK Parti'nin son döneminde, Kemal Bey'in de Genel Müdürlük döneminde hassaten çok ciddi bir anlayış değişikliği, sadece fiziksel imkanlar değil bir zihniyet devrimi de gerçekleşti. Elbette devletimizin birtakım temel hassasiyetlerini gözeterek ciddi bir ilerleme sağladı" dedi.

ARTIK MEDYADAN BEN SORUMLUYUM

Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. AA'ya gelişinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk tarafından karşılanan Akdoğan, daha sonra Editör Masası'na geçerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akdoğan, burada yaptığı konuşmada, iletişim ve medyayla ilgili tüm birimlerin kendi başkanlığına verildiğini söyledi.

Bu kurumlar arasında eşgüdüm ve koordinasyon sağlanmasının, ortak iletişim politikası ve stratejisinin geliştirilmesinin aslında bir kamu diplomasisi faaliyeti olduğunu dile getiren Akdoğan, şöyle devam etti:

HAYIRLI OLSUN 

"Bu bağlamda kamu diplomasisi faaliyetinin alt başlıkları olarak bütün kamunun kurumları, devletin bütün birimleri bundan sonra ortak bir hedefe doğru yol yürüyecekler. Bu yüzden önümüzdeki süreçte tek tek kurumlarla ilgilenmekten ziyade belki hep birlikte neler yapabilirizin arayışında olacağız. Daha ciddi bir eşgüdüm ve koordinasyonla, bütün iletişimle ilgili birimler ortak faaliyet içinde olacaklar. Bu sürecin hayırlı olmasını diliyorum."

İLK KEZ 1991'DE GELDİM

Anadolu Ajansının önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Akdoğan, "İlk 1991 yılında gelmiştim. Basın yayın birincilerini Başbakanlık bir tura çıkarmıştı ve bunlardan birisi de AA'nın faaliyetlerini gözlemlemekti. Bu çerçevede 90-91 yıllarında Anadolu Ajansına gelip burada tüm birimleri dolaşmıştık, neler yaptığını öğrenmiştik" dedi.

AA'nın o zamandan bu yana çağ atladığını ifade eden Akdoğan, "Özellikle AK Parti'nin son döneminde, Kemal Bey'in de Genel Müdürlük döneminde hassaten, çok ciddi bir anlayış değişikliği, sadece fiziksel imkanlar değil bir zihniyet devrimi de Anadolu Ajansında gerçekleşti. Elbette devletimizin birtakım temel hassasiyetlerini gözeterek ciddi bir ilerleme sağladı" diye konuştu.

Yurtdışındaki çalışanlara da başarılar dileyen Akdoğan, şunları kaydetti:

BİR MİSYONUN TEMSİLCİSİSİNİZ 

"Orada sadece bir şirketin elemanı olarak bulunmuyorlar. Bir ülkenin temsilcisi olarak bulunuyorlar. Bayrağımızın dalgalanmasına vesile oluyorlar. Nasıl THY, kuyruğundaki Türk bayrağı veya Türk markasını temsil ediyorsa sizler de bayrak dalgalandıran bir şirket olarak, Türkiye'yi temsil eden bir şirket olarak oradasınız. Kamu diplomasisi, yani Türk devletinin ve milletinin menfaatlerini korumak ve onlara hizmet etmek gibi bir anlayış da elbette bilincinizin bir tarafında duracak. Sadece habercilik değil, habercilikle birlikte böyle bir misyonun da temsilcisisiniz."

Akdoğan, daha sonra Bakü, Londra, Kahire, Kudüs ile Diyarbakır ve Trabzon ofisleriyle canlı bağlantı kurarak, çalışmaları ve bugüne ilişkin gündemleri hakkında bilgi aldı.