BIST 10.219
DOLAR 32,28
EURO 34,82
ALTIN 2.454,43
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Bahçeli'ye 100 bin imza tepkisi! Kelepçe mi takacaksın?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'in adaylığını kastederek 100 bin imzayı verenlerin FETÖ incelemesine alınması çağrısına İYİ Parti ve CHP'den sert tepki gelirken, Başbakan Binali Yıldırım, yorum yapmamayı tercih etti.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Meral Akşener'in ismini vermeden 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olacaklara imza verenlerin FETÖ'den incelenmesini istemişti. Bahçeli'nin açıklamalarına muhalefet partileri ateş püskürürken, Başbakan Binali Yıldırım, değerlendirme yapmanın uygun olmayacağını söylemekle yetindi... 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?.. MHP lideri Bahçeli sabah saatlerinde "Kafamı karıştıran bir konu var. 100 bin kişinin içinde eğer FETÖ desteği, PKK desteği ile bir aday yapılacaksa o zaman FETÖ'nün seçmen ve siyasi ayağının hangi aday üzerinde yoğunlaştığı görülebilir" demişti. Bahçeli'nin bu sözlerine CHP'den tepki geldi.

BAŞBAKAN YILDIRIM NE DEDİ?... AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterme kararı aldığı grup toplantısı çıkışında Bahçeli'nin açıklamaları sorulan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu Devlet Bahçeli'nin kendi değerlendirmesidir. Bunun hakkında yorum yapmam doğru değil..." dedi.

AKŞENER'DEN ÇOK SERT SÖZLER... MHP lideri Bahçeli'nin açıklamasına  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den çok sert bir cevap geldi. "Milletimizi korkutmaya çalışan, arkadan dolanan, mertlikten, erkeklikten, adamlıktan uzak bu tür söylemlere pabuç bırakmayacağımı Sayın Erdoğan çok yakından bilir" diyen Akşener, " ‘Eylemsiz doçent’ diye tabir ettiğim Sayın Bahçeli'yi dizilerini seyretmeye, bedavadan milletvekili seçtirmeye, Sayın Erdoğan'ın çalışıp kendisinin yan gelip yatmaya devam etmesini öneriyorum. Eylemsiz doçent, yancılık yapmaya devam etsin bilmediği işlere karışmasın" dedi. 

İYİ PARTİ AYAĞA KALKTI... Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da "Devlet Bahçeli, açık bir şekilde demokratik hakkını kullanmak isteyen seçmeni, terör örgütü üyeliği ve sempatizanlığı zan altında bırakacak bir açıklama yapmıştır. Bahçeli’nin bu açıklaması, İyi Parti’nin vermiş olduğu demokrasi ve hukuk mücadelesinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Bahçeli bu sözleriyle, imza vermeyi değişik nedenlerle gündeminde tutmayan insanları imza vermeye sevk edecektir. Türk halkı tehdit edilmekten hiç hoşlanmaz" ifadesini kullandı.

CHP NE CEVAP VERDİ?.. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Twitter hesabından Bahçeli'nin sözlerine "Daha fazla Demokratik, anayasal hakkını kullanan vatandaşlarımızı FETÖ ile ilişkilendirmek aymazlıktır. Milletten umudunu yitirenler, ikbal hırsıyla 100 000 imzaya kelepçe takma peşinde.. Korkunun ecele faydası yok. Gidicisiniz" diye tepki gösterdi. Eren Erdem ise, "Devlet Bahçeli 100 bin imza ile aday olanlara imza verecek vatandaşları tehdit ediyor. Ülke bir seçime gidiyor; sıkıyönetim komitesi; tehdit, baskı, OHAL dışında hiçbir şey yapamıyor. Kaybedeceğini bilmenin sonucu bu..” dedi. Barış Yarkadaş da "Bahçeli'nin sözleri, seçmeni açıkça tehdit etmektedir. Bahçeli, her siyasi rakibini çeşitli yollarla enterne etmeye çalışan, sahayı AKP ve MHP için boşaltma gayretine girişen bir siyasetçi haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

100 bin imza şartları neler adaylar kimler nereye imza atılacak?

Seçmen sorgulama 2018 TC ile YSK listesine bakın!